avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La doi ani după decesul tatălui am aflat că există ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La doi ani după decesul tatălui am aflat că există o rețetă cu regim special (morfină și medicamente pentru chimioterapie) eliberată pe numele lui și ridicată de sora mea. Nu e adevărat, ce ne sfătuiți?

Bună seara. Va rog sa ma ajutați. Tatăl meu în 2015 a decedat de cancer. În acea perioada lua medicamente cu regim special, adică pastile morfina și chimio terapie. Atit eu cit și sora mea aveam împuternicire semnata la farmacie și ii luam eu și ea rețetele, de oarece nu era singur în stare nici sa se ridice tata din pat. Problema sta în felul următor, ultima rețetă a luat-o sora mea pe data de 02 februarie 3015, rețea fiind parțială eliberata, adică jumătate din cantitatea de pastile, de oarece farmacia nu mai avea în stoc, urmă să ne sune de la farmacie sa ne anunțe cind sa luam diferența. Pe data de 06.02.2015, a fost sunata sora mea de la farmacie și anunțați sa trecem sa luam diferența, dar sora mea a spus ca tatăl nostru a decedat pe data de 05.02.2015 și nu mai avem nevoie de medicamente. La doi ani diferența, adică în 2017 am primit o citație de la judecătorie intenționată de Casa de Asigurări ca am luat medicamentele după deces. Am aflat ca exista o rețetă în data de 10.02.2015 cu datele mele de buletin și cu o semnătura care seamănă cu a suruorii mele precum ca am luat rețeta. Aceasta copie am văzut-o și eu la proces. Avocatul farmaciei susține ca eu și sora mea am venit la farmacie amindoua pe data de 10 și eu am trecut datele mele de buletin, iar sora mea a semnat, vorbim de medicamente chimioterapie și morfina. Va rog mult sa ma ajutați cu aceasta problema. Este absurd ce ni se impute, și nici nu știu cum am putea demonstra ca noi nu am luat rețeta. Va rog din suflet, poate cineva a avut în practica dvs un caz de acest gen... Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 15:13, 24 Mai 2019
În urma in drumarilor primite de la d-voastră și a avocatului meu am decis și am făcut în data de 14 mai la Parchetul de pe lingă Tribunal o plingere penala pentru fals în înscrisuri sub semnătura privata. Acum pe 28 mai am o noua citație la judecătorie. Sa ma ajute Dumnezeu sa pot să-mi demonstrez nevinovatia (am scris la nr. singular pt ca procesul e pe numele meu). Pentru sora mea nu a venit nici o citație și nici o în învinovățire oficiala.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Nicucuta, utilizator
Pentru fals e competent Parchetul de pe lângă Judecătorie, nu de pe lângă Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa risca un medic pentru detinere de stupefiante( morfina)? loredanach loredanach Buna seara. Sunt medic rezident, actualmente in concediu de maternitate. In urma cu un an am ridicat din farmacie, pe baza unor retete legale, o anumita ... (vezi toată discuția)
Buna. farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile ... mitachealina mitachealina Buna. Farmacistul poate sa elibereze exact numarul de pastile recomandate de doctor pe reteta sau este obligat sa vanda toata cutia de medicamente? Ma poate ... (vezi toată discuția)
Medic de familie cu ctr expirat ccoco ccoco buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. am o reteta de la medicul de familie emisa pe 19.01. medicului i-a expirat contractul cu casmb pe 23.01.am ... (vezi toată discuția)