avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Manichiură acasa
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Manichiură acasa

Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră separată pt sterilizat instrumentarul. Nu am venit peste 3000 lei pe an ,o fac mai mult din plăcere, vreau sa stiu daca e necesar pfa?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 2 Mai 2019
Trebuie sa mergeti la Registrul comertului sa deschideti o firma pfa, II, srl. Veti semna declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile de functionare din punct de vedere securitate si sanatate in munca, sanatate, mediu, sanitar veterinare. Trebuie sa aveti diploma de manichiurist/ pedichiurist pentru a putea practica.
Pentru inregistrare firma si bifare masuri realizate in declaratii trebuie sa studiati legislatia aferenta - o gasiti pe internet, cautand: legislatie inregistrare firma la RC/ legislatie ssm/ legislatie mediu/ legislatie sanatate/ legisletie sanitar-veterinara/ legisaltie psi-su .. pentru salon de infrumusetare, masaj, etc. ....
Foarte importante sunt normele sanitare pentru salon de infrumusetare, masaj. Cautati pe internet Ordin MS privind Normele de igienă pentru cabinetele de coafura si frizerie.
Inainte de punerea in functiune trebuie sa declarati activitatea la ANAF si va trebui sa obtineti autorizatie/ aviz ISU-pompieri, autorizatie de la primarie.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de functionare a unui salon de masaj andreea_motoc andreea_motoc Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unei autorizatii de functionare a unui salon de masaj de relaxare, anticelulitic , reflexoterapie , terapeutic, ... (vezi toată discuția)
Pfa salon de infrumusetare - cosmeticiana trebuie sa infiinteze p.f.a. cu sediul la domiciliu sau la salon? MaxineA MaxineA Buna ziua. Am amenajat apartamentul propriu ca salon de infrumusetare cu o camera pentru coafura, una pentru manichiura si una pentru cosmetica. Eu voi lucra ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare bogdanici1973 bogdanici1973 buna ziua mi-au iesit actele firmei de la RC. ce trebuie sa mai intreprind ca sa pot deschide un salon de coafura frizerie in sectorul 5 Bucuresti. unde ... (vezi toată discuția)