avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De câteva luni sunt împiedicată să îmi văd fetițele sau să iau legătura cu ele conform programului din sentință. Am pus-o în executare, o dată s-a conformat însă data următoare iar am avut probleme. Care este soluția?

Buna ziua,

VA rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema de care ma lovesc: de un an sunt in divort si s-a stabilit pana la finalul divortului domiciliul temporar al copiilor ( 2 fetite minore, 7 si 11 ani) la tata ( eu am fost data afara din domiciliul comun). Tatal de cateva luni nu mai respecta programul de vizitare, initial le tinea incuiate in curte pe fetite si le scotea 2 minute sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Ulterior, apeland la autoritatea tutelara pt monitorizare, vine si le ia de la scoala ( in prezenta lui copiii nu il contrazic si spun ca vor la el) cand trebuie sa le preiau eu sau nu le duce deloc la scoala vinerea cand trebuie sa le preiau, le promite calatorii pe programul meu, copiii se supara pe mine si imi spun ca nu vin. Am facut o executare, cand a primit somatia, mi-a dat copiii, in schimb weekendul urmator iarasi le-a facut sa-mi spuna ca nu vor sa vina. Acum de Paste n-am putut sa o iau decat pe cea mica in vacanta, cu greu, pt ca era Autoritatea Tutelara de fata, cea mare a refuzat, ( sub influenta lui - le-a spus cum vor face impreuna pregatiri de Paste si ma va chema si pe mine..). Executorul la care am fost mi-a spus ca executarea este valabila decat o data, adica daca debitorul se conformeaza, atunci executarea isi pierde obiectul. Intrebarea mea este urmatoarea: mi se pare aberant sa fac alta procedura de executare pt fiecare weekend sau vacanta, mai ales ca pana obtin incuviintarea, pana se trimite somatia, trece weekendul.. Care este solutia? In hotarare mai este obligat si sa mi le dea la telefon cate 30 de min pe zi ( intre 19-19.30) - ceea ce cred ca s-a intamplat in total de vreo 10 ori in decurs de 10 luni, in rest ma suna cand are chef o data la cateva zile si atunci daca pot schimba cateva vorbe cu copiii, tot timpul fiind acolo si tatal. Are in permanenta telefonul blocat pt numarul meu si o pune si pe fetita mai mare sa ma blocheze ca sa nu o pot contacta fara stirea lui. Va multumesc si apreciez orice parere.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:38, 11 Mai 2019
Pai cât timp a monitorizat Protecția Copilului respectarea Programului?
Cereți sa se monitorizeze din nou 6 luni și apoi cu ambele rapoarte care probează rea credință tatălui cereți domiciliul copilelor la dumneavoastră.
E totuși tare ciudat ca femeie fiind ați pierdut domiciliul copilelor. Sunt clar alte probleme la mijloc și întâi pe acestea ar trebui sa le adresați.
Am mentionat ca am fost data afara din domiciliul comun de catre tata cu yale schimbate si firma de paza la poarta, ( desi tatal sustine in Instante si in fata tuturor ca eu am parasit domiciliul, chiar daca am probat, si cu martorul lui ca n-am plecat de acasa decat la coafor, condusa de soferul tatalui) iar Instanta Buftea a decis ca fetitele sa ramana in domiciliul in care au crescut, pana la finalizarea divortului, acesta fiind motivul principal, eu mutandu-ma intr-o casa inchiriata. Am cerut domiciliul in procesul de divort, inca nu este finalizat, dar intrebarea era cum fac efectiv sa-mi pot lua copiii conform hotararii de program de vizitare. Mai pot cere o monitorizare dar Autoritatea Tutelara doar monitorizeaza, nu obliga tatal sa respecte hotararea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este, nu obliga tatăl sa respecte hotărârea însă va da muniție pentru proces pe termen lung.
În condițiile în care divorțul nu s-a finalizat și tatăl nu va permite accesul la copile, dacă instanta decide sa rămână la el ar echivala cu a lasă copii fără mama.
Cereți din nou monitorizarea, mergeți la fete la școală, trimiteți hăinuțe și bani, dati mailuri fostului soț în care va interesați de copile și cereți informații despre ele.
Chiar dacă e un efort financiar căutați un avocat din București care sa va reprezinte.
Asigurați-vă ca aveți un comportament ireproșabil fata de fete și fostul partener.
DACĂ aveți deja o monitorizare și în raport e menționat faptul ca tatăl nu o respecta puteți face alta ordonanță prin care sa cereți iar domiciliul minorelor la dumneavoastră pe motiv de alienare parentala.
V-aș sugera însă să vă concentrați pe fond ca să câștigați domiciliul copilelor.
Adunați probe cât sa dovediți fără nici un dubiu comportamentul deviant al tatălui.
Referitor la convorbiri, sunați în fiecare seara chiar dacă nu vi se răspunde și după dați sms tatălui cu printscreen din telefon. Am sunat confirm hotărârii judecătorești și nu mi s-a răspuns, te rog respecta hotărârea judecătorească pentru binele fetelor noastre care au dreptul la legături personale cu mine. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2019
When, utilizator
Doamnă, am înţeles că soţul dvs. este un om potent financiar, din moment ce are şofer la scară sau este bugetar de lux. Armele cu care luptaţi sunt inegale şi, după descrierea situaţiei, el punctează în toate procedurile. Mai puteţi cere o monitorizare, veţi mai obţine o hârtie de pus în biblioraft, poate cineva o va şi citi. Puteţi scrie reclamaţie şi la DGASPC şi puteţi scrie plângere penală, dar , dacă în 10 situaţii Parchetul nu s-a clintit, e puţin probabil că o va face a 11-a oară...
Martonze are dreptate. Deși dacă faceți suficiente valuri puteți schimba ceva
Mergeți acasă și anunțați politie, televiziuni. Scrieți pe Facebook, nu va lăsați. Sunt copii dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)