avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Există vreo reglementare care să precizeze în cât ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Există vreo reglementare care să precizeze în cât timp poate fi considerat abandonat un bun dus în service și lăsat acolo?

Buna ziua!
Exista vreo reglementare care sa prevada daca un bun lasat in service la reparat si nu este ridicat intr-un anumit termen de proprietat sa fie considerat "abandonat".
Concret discutam de o imprimanta care a fost lasata in service la reparat , in momentul in care a fost contactat pentru a i se explica ce piese are nevoie a fi schimbate pentru a putea fi repatata, poprietarul a concluzionat ca nu se merita sunt prea scumpe si nu merita reparatia dar nici nu a mai revenit sa ridice imprimanta, Dupa un an jumatate, a revenit cu telefon ca doreste sa ridice produsul.Intre timp cam dupa un an de la acel moment, furnizorul si-a schimbat sediul si din lipsa de spatiu, produsele stricate si nerevendicate au fost trimise spre reciclare deseuri. Cum se poate justifica legal, exista o astfel de prevedere?
Mentionez ca nu era prevazut o astfel de prevedere in PV predare- primire. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alina oana , utilizator 10:14, 7 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Reciclarea s-a facut laolalta cu alte exchipamente, piese nefunctionale , in total vreo 3 masini de deseuri, pentru care s-a incheiat doar un document de reciclare( nu stiu exact calificarea juridica a acestui document).
Ma gandeam daca nu cumva se pot aplica dispozitiile art.942 NCP referitoare la depozitul necesar si termenul de pastrare de 6 luni. Multumesc pentru raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina este in service Vale11 Vale11 Buna seara, In urma cu 3 luni am lasat masina in service pentru identificarea si repararea unei probleme ( zgomot la motor). In urma unei convorbiri ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift Carmen Ciopraga Carmen Ciopraga Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Locuiesc in actuala locuinta de cand m-a adus mama de la maternitate (apartamentul este pe numele parintilor). ... (vezi toată discuția)
Produs care nu se repara de aproape un an interval interval Am cumparat un produs electrocasnic in 6.11.2008 In toamna trecuta am observat ca nu mai merge in parametri normali si am solicitat unitatea de service sa ... (vezi toată discuția)