avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Medicină
Discuție deschisă în Cultură generală

Medicină

Cum este corect: doctor stmatolog, medic stomatolog, medic dentist sau doctor dentist? Cine stabilește asta?
Cel mai recent răspuns: kovacs_stefan , utilizator 08:09, 16 Mai 2019
In COR gasiti denumirea legala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Respectivii sunt absolventi ai unei universitati de Medicina, facultatea de Stomatologie, deci "medic stomatolog" e cea mai simpla si folosita denumire. Specialitatea insa e mai curent denumita "medicina dentara", deci si "medic dentist" e ok - asa se refera la ei si legea invatamantului.

COR numeste grupa ca "medici dentisti" dar in subgrupe ii numeste "medici stomatologi".

Pe diploma de licenta scrie "doctor - medic" (uneori cu tilda in loc de cratima) profilul "medicina", specialitatea "stomatologie"; pe unele diplome scrie sub "doctor - medic" că "acest titlu nu reprezinta titlu stiintific"; unele universitati din provincie scriau pe diploma "medic dentist".

Deci toate denumirile insiruite de dvs sunt corecte. In caz ca va trebuie pt CIM sau alte acte asemenea, trebuie sa respectati denumirea din COR, respectiv "medic stomatolog".
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca cu adeverinta echivalenta dipomei de licenta universitare??? xamalinda xamalinda Am terminat facultatea de[b] Medicina Dentara [/b]in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau ... (vezi toată discuția)
Decontari stomatologice casmb maiaB maiaB Buna ziua! Nu stiu daca am postat corect aici, dar pare subiectul cel mai apropiat de al meu. Platesc o suma f. mare pt CAS si merg poate o data pe an la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recunoastere studii medic stomatolog conform art.34 din directiva 2005/36/ec andrada67 andrada67 Stimate Domn/Doamna, Sant cetatean strain,cu drept de rezidenta in Romania ca membru de familie , am inceput studiile Facultatii de Medicina si ... (vezi toată discuția)