avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma obligatorie?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma obligatorie?

Buna ziua, citeam cateva chestii interesante pe internet despre comertul online.

Am o un site cu ajutorul caruia realizez servici diverse precum, realizare site-uri web, optimizare SEO. Nu vand produse fizice sau care sa fie livrate. Pur si simplu construiesc site-uri web, ofer toate detaliile necesare, link catre ANPC, termeni si conditii, precum si informatii despre GDPR, deoarece datele perdonale se cer la efectuarea unei comenzi, plata se accepta doar prin transfer bancar pentru ca anaf sa aiba evidenta, asa cum se cere.
Mentionez faptul ca la plata produsului se emite un tabel cu informatiile necesare,numele meu si adresa de acasa, precum si faptul ca fac aceste servicii in nume propriu.

Pot continua asa sau exista o solutie fara sa detin srl,ii sau ceva care sa necesite spatiu de lucru. Nu stiu, sa pot inregistra undeva mica "afacere".

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:26, 17 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece obtineti venituri si acestea sunt impozitate si taxate in conditiile legii (codul fiscal) trebuie sa declarati activitatea la ANAF.
Pot face o declaratie pe raspundere proprie, sa completez un formular cum ca obtin venituri si sa le declar. Sau este nevoie de firma musai?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este musai sa aveti firma.
Mergeti la ANAF si depuneti o declaratie cu veniturile pe care le veti obtine in 2019 si veti primi decizie de impunere.
Atentie ! Daca ati obtinut venituri in anii anteriori pe care nu le-ati declarat la timpul lor (anual), posibil sa fiti impozitat si taxat si pentru acestea, retroactiv pe ultimii 5 ani (sunt prevederi ale codului fiscal).
Nu am avut venituri pana acum, abia incep.

Cum sa declar viitoarele venituri daca nu le cunosc, pot declara 150 000 lei si sa obtin 500 lei.. este doar un venit suplimentar acest site, nu ceva din care sa ma pot intretine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul an este mai greu de apreciat venitul care se declara in avans. Daca veti declara mai mult si nu veti realiza, la sfarsitul anului fiscal veti primi inapoi sumele platite in avans ca impozit si taxe.
Anul urmator se va face raportare la veniturile realizate in anul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. dacă am deschis un magazin online pe etsy, dar ... Rux245 Rux245 Bună seara. Dacă am deschis un magazin online pe Etsy, dar nu livrez fizic vreun produs (fac etalari de tarot) cum trebuie să procedez? Trebuie să deschid ... (vezi toată discuția)
Incadrare contract de colaborare si ce declaratii trebuie sa depun gvlad21 gvlad21 Buna ziua, In prezent sunt in discutii avansate cu o organizatie politica din UE, pentru realizarea unui site web. Acesta se va face printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Vânzare online fără firmă înființată Iuliancss Iuliancss Vânzare online fără firmă înființată Salutare, am început de curând să lucrez la un website dedicat unor servicii precum web development/creare ... (vezi toată discuția)