avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal


Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul si imi recuperez banii de pe amenda, sau nu predau permisul. Va Multumesc

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa şi în rejudecare admite în parte plângerea şi dispune înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale cu sancţiunea avertisment. Menţine celelalte prevederi ale procesului verbal de contravenţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 20.05.2019.
Document: Hotarâre 937/2019 20.05.2019
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 01:42, 23 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate dl. Ciobanu nu cunoaste legea, art.95 alin 3 din OUG 195/2002 nu mai exista de 12 ani. El a fost abrogat prin OUG 69/2007:
"32. Alineatul (3) al articolului 95 se abrogă."
[ link extern ]

Prin urmare nu exista in codul rutier vreo incompatibilitate intre sanctiunea principala avertisment si suspendarea permisului. Stiu doua cazuri de acest gen in care exact asa s-a procedat, "victime" fiind prieteni de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 120zile zaneht zaneht am fost surprins de aparatul radar cu peste 50km/h depasind pe linie continua simpla pt care am fost amendat cu 9puncte de penalizare cu amenda aferenta de ... (vezi toată discuția)
Amenda miturusanda miturusanda Daca am luat o amenda de circulatie care pe langa sanctiunea materiala imi mai suspenda si permisul de conducere, cand o contest trebuie sa cer obligatoriu ... (vezi toată discuția)