avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legal să dai nota 4 pentru o temă uitată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legal să dai nota 4 pentru o temă uitată acasă?

Buna ziua, exista in legea educatiei vreun articol care spune ca o teme neprezentata la clasa(in cazul asta, , fiica mea a uitat caietul acasa), primește nota 4 fără avertisment? Va multumesc mult!
Cristina
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legea educatiei nu exista vreun articol privind modalitatea de notare a temelor pentru acasa. Singura mentiune in acest sens apare in OMENCS 5893/2016, prin care se precizeaza ca "Notarea temei pentru acasa nu este obligatorie".
Prin urmare, acest aspect ramane la latitudinea profesorului.
Din punctul meu de vedere (dur, intradevar) , este un exemplu dat clasei, in vederea responsabilizarii elevilor.
Consider ca este necesar sa aveti o discutie cu profesorul in cauza, pentru a clarifica situatia. O reclamatie nefondata va avea darul de a agita si mai mult apele, ceea ce este departe de a fi constructiv.
11 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza temei, se pune o nota ! Da ? Daca tema nu exista, decat acasa, de ce ne-am mai dus la scoala ? Decand e lumea se stie ca tema trebuie facuta si prezentata CAND TREBUIE si UNDE TREBUIE. Disciplina scolara este una pentru toata lumea. Restul e gargara !.
15 din 17 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știam ca notele trebuie sa se dea cu avertisment.
România conduce detașat în Europa la numărul de analfabeți și analfabeți funcționali și totuși când se da o nota proasta părintele ia foc pe profesor.
Oare ce s-ar întâmpla în clasa dacă "uitatul" temei acasă nu s-ar sancționa? Nimeni nu ar mai face nimic.
Nici pe mine nu ma iartă șeful dacă uit stick-ul cu raportul acasă sau nu îl trimit pe mail. Mai bine din toată întâmplarea asta o învățați sa fie mai atenta și ca deși neintenționate în viata greșelile se plătesc.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
in clasa a 7-a fiica mea avea 2 de 10 la limba engleza si la o ora trebuia sa prezinte un referat pe care l-a uitat acasa. A primit nota 2 pt. acest lucru! Acum fiica mea are certificatul Cambridge la engleza iar profa de engleza a felicitat-o cand a luat testele nationale cu 10! You're rock! Mai tarziu i-a spus ca ii pare rau ca a notat-o cu 2 pt. faptul ca si-a uitat tema acasa! Insa fiica mea nici acum cand termina liceul nu a uitat acest lucru! Din aceasta cauza nu a intrat cu 10 la liceu ci doar cu 9,96 fiindca a avut media 8 la engleza in acel semestru!
Traim in Romania si mentalitatea de ev mediu este in gena noastra! Traim ca sa "ne mancam" si nu mancam ca sa traim!
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
hhs, utilizator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, mentalitatea de ev mediu este când copilul greșește și noi dam vina pe profesor.
Nici viata nu permite doua greșeli. Mi se pare logic și normal sa învețe asta și școală.
Anormal ar fi fost ca un copil care a învățat în mod identic cu fata dumneavoastră și care absolut niciodată nu a lăsat tema sau referat acasă sa termine cu medie identica.
Încetați sa mai căutați scuze copiilor în loc sa ii învățați sa asume.

Alte discuții în legătură

Considerati ca a procedat legal d-na profesoara? Buna ziua sunt elev in clasa a VIII-a si doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele: Astazi la ora de Engelza, d-na noastra profesoara s-a enervat pe unul ... (vezi toată discuția)
Probleme din scoala urdesmanuela urdesmanuela Buna ziua.Fiica mea care se afla in clasa a 10-a la un liceu din Timisoara a avut probleme cu profesoara sa de muzica.Ea face jumatate de semestru muzica si ... (vezi toată discuția)
Încălcarea drepturilor copilului in școală Flori Badea Flori Badea Bună ziua! Fiica mea este eleva în clasa a viii-a și este prima pe clasă, în urma cu cateva zile la școală i s a făcut rău și a fost invoita de la ... (vezi toată discuția)