avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. Ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul?

Buna ziua

Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va da aprobare de inmormantare a bunicii langa bunicul pentru ca s a pocait si sa fie ingropata in cimitir pocait.
Si bunicul a fost pocait si totusi a fost ingropat in cimitir ortodox iar bunica plange ca nu va fi ingropata langa bunicul desi are acte de concesiune pentru cele doua locuri de veci ortodoxe.
ce pot face, cand se va produce tristul sfarsit, sa conving popa sa o ingroape pe bunica langa bunicul asa cum isi doreste?

va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti face,ma mira ca întrebați,în schimbul unei donații consistente o sa va îngroape bunica unde doriti.

si daca vreau sa conving preotul cat timp e bunica in viata si nu cand e ...momentul ? !!!
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
wazz, utilizator
3 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic puteti face o discutie amicală,apoi în funcție de rezultat o cerere în scris la organul ierarhic superior care o fi acela.Puteti incepe sa cititi legislația, căutați pe net exista ceva in mod cert .Totusi e bătaie de cap prima varianta e mai simpla..
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci, promovati fărădelegea: dare de mita.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
wazz, utilizator
9 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-au dat două variante, ambele legale. Donația nu e mită, în plus este arhicunoscut că donațiile sensibilizează preoții și scurtează procedurile.

Alte discuții în legătură

Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)
Inhumare cosarpavel cosarpavel Vaduvele de razboi(nu vaduve de veterani de razboi) au dreptul sa fie inhumate in cimitirul ortodox al localitatii in cazul in care au fost membre ale cultului ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)