avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament liber , proprietarul decedat.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament liber , proprietarul decedat.

Ce cheltuieli trebuie să plătesc la asociația de proprietari pentru un apartament nelocuit , proprietarul a decedat . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 21:38, 11 August 2019
Am înțeles că așa obligă Legea 196/2018, dar nu înțeleg de ce să plătești așa-zise servicii pentru ... fantomele din apartament, cu 40 de lei pe lună, ca și indemnizații (Fondul de Salarii pentru un apartament de 50 mp) !
De parcă șefii și angajații Asociației ar munci separat pentru fiecare apartament ... ei stau mai mult cu fundul pe scaun în sediul Asociației și nu se deplasează să facă ceva util pentru fiecare proprietar.
Ce muncă poți presta pentru cineva care nu mai folosește nici apartamentul, nici spațiile comune, ce-i calculezi lunar, la modul concret ?
Deci, dacă un apartament stă 10 ani nelocuit în Asociația noastră, trebuie să achiți 4800 de lei NUMAI CA FOND DE SALARII PENTRU ACEL IMOBIL NELOCUIT, DAR ȘI PENTRU FIECARE DIN CELE 458 DE APARTAMENTE ?
De fapt, pe lângă cei 40 de lei pe lună de apartament pentru salarii, mai plătești și alte cheltuieli stupide, cu toate că nu există nimeni din acel apartament să zici că i-ai prestat vreun serviciu (se întoarce în mormânt cel decedat, pe care-l scot dator fără a locui în imobil).
vali m a scris:

Flory_mr..... "Chiar că nu înțeleg de ce să plătești salarii și indemnizații pentru un apartament ne-locuit ?
Ce servicii prestează acei șefi și angajați ai Asociației pentru acel apartament în care nu stă nimeni și nu consumă nimic, nici măcar curentul electric ?..''
Plătește părțile comune. Curentul nu se plătește ca parte comuna.
Chiar dacă nu e locuit,cineva calculează ce se plătește pe părți comune, cineva face curățenie...

REPET: O PERSOANĂ DECEDATĂ (sau care nu mai locuiește în apartament) NU AR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ SALARIILE ȘI INDEMNIZAȚIILE decât pentru femeia de serviciu.
Dau exemplu apartamentul mamei mele, care a decedat și nu mai locuiește nimeni acolo.
De ce să plătesc eu 35 de lei/lună doar pentru Fondul de Salarii și Indemnizații (95% din totalul de pe lista de plată lunară), știind și faptul că „șefii” ilegal aleși ai A.P.71 Brăila mi-au calculat ilegal și eronat listele de plată (minim 7 am depistat eu), și astfel, m-au dat în judecată pentru .... o datorie de bază de 33 de lei a lor, nu a mea, de 46 de lei (așa e în sentința definitivă, dar după re-calcularea corectă a listelor de plată, am găsit minus 33 de lei) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Probleme căldura, plăți AlinaLiliana11 AlinaLiliana11 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedez legal pentru a nu mai plati atat de mult la căldura. Mentionez ca am o garsonieră nelocuita, la ultimul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit alina_25 alina_25 O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in ... (vezi toată discuția)