avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune dosarul pentru acordarea unor drepturi de pensie din România numai in Canada sau si in Romania?

Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune actele dosarului pentru acordare unor drepturi de pensie din România, numai in Canada sau si in Romania. Ma refer la aplicarea prevederilor Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Canada a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
cristianba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 19 Iunie 2019
Gasiti aici informatii utile: [ link extern ]
Canada nu face parte din UE, dar pot exista conventii incheiate intre casele nationale de pensii din Romania si Canada.
Acordul în domeniul securităţii sociale între România şi Canada a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011.

Odată cu intrarea în vigoare a Acordului, foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot să se adreseze Service Canada în vederea depunerii dosarului pentru acordarea unor drepturi de pensie din România. Astfel, foştii asiguraţi români pot beneficia de drepturi de pensie conform normelor legislaţiei române şi legislaţiei canadiene.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie din canada Marian123456 Marian123456 As dori sa stiu daca pot cotiza la regimul de pensii din Romania daca locuiesc in Canada si am dubla cetatenie.De asemenea de unde pot obtine informatii ... (vezi toată discuția)
Conventie internationala ? Anca Puma Anca Puma Buna ziua, As dori sa stiu, in masura in care poate cineva sa-mi spuna, daca exista vreo conventie internationala care sa prevada ca anii de contributie ... (vezi toată discuția)
Este just? Radu Halus Radu Halus Intre 1960 și 1968 am fost medic de circa și specialist in Jud. Prahova. Emigrat in Canada, primesc dela Casa de Pensii Ploiești 60 lei pe lună. Este ... (vezi toată discuția)