avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Incepator.
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Incepator.

Salutare !
Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea.

Am nevoie de cateva sfaturi fiind incepator , sunt la liceu , anul care vine ma voi indrepta catre o facultate de drept insa nu stiu inca foarte multe lucruri.

Ce ar trebuii sa urmez ca sa devin avocat peste multi ani frumosi ?
Acum vin cateva intrebari :

1. Dreptul se face 4 ani , + 2 ani stagiatura in care un avocat cu experienta de minim 6 ani ma va pregatii ?
2. In timpul stagiaturi eu pot deja incepe sa muncesc ca avocat ? sau dupa ce atarn 2 ani ? :D

Daca gresesc pe undeva va rog sa ma corectati !

Ce facultati de drept recomandati ? (Bucuresti)
Multumesc mult Diana !

Care sunt opiniile dumneavoastra despre resursele financiare pe care le are un avocat de profesie ?

Multi cand se gandesc la avocatura se gandesc la bani , dar din cate am auzit sunt avocati care d-abia reusesc sa plateasca ratele lunare , ba chiar unii au renuntat deoarece nu castigau destul de mult pentru nevoile personale.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
PBogdan, utilizator
Cu placere!
Acuma depinde pentru ce vrei tu sa te apuci de avocatura, daca iti doresti castiguri rapide semnificative, si vile si masini de lux in 2-3 ani, permite-mi sa te informez ca nu te-ai orientat bine in imbratisarea acestei profesii. Avocatii sunt precum medicii, satisfactia materiala se cam lasa asteptata, apare dupa niste ani zdraveni de munca, dar ... atunci cand vine ... din pmdv consider ca este pe masura asteptarilor.
Este adevarat ca nu se moare de foame din avocatura, se traieste decent. Atentie decent, nu luxos! Acuma, depinde ca stagiar si ce fel de coordonator gasesti ( ce pretentii materiale iti emite ) sau daca lucrezi pentru o casa de avocatura ( acestea platesc mai bine stagiarii) , insa, indiferent de caz, trebuie sa fi constient ca , in stagiatura un avocat se intretine cat de cat sau traieste decent,in nici un caz nu face avere.
La inceput avocatura se face mai mult din pasiune ( atentie totusi sa nu cazi in cealalta extrema, pasiune pasiune dar asta nu inseamna ca trebuie sa muncesti gratis) , iar mai apoi, incet incet daca demonstrezi ca esti intr-adevar bun si ca aceasta profesie ti se pliaza precum o manusa apare si satisfactia materiala.
Nu pornesti bine catre aceasta profesie daca , din start, iti pui problema castigului material, cineva ( un profesor de Dr. Civil ) mi-a spus, la un momentdat, ca: " Orice meserie ti-ai alege trebuie facuta cu si din pasiune, rasplata apare in timp! "
Si tind sa cred ca a avut mare dreptate!


Sunt avocati si avocati, unii care muncesc si traiesc decent, poate chiar peste decent , iar altii , din diferite motive ( nu se pricep la aceasta profesie, nu sunt suficient de bataiosi, nu persevereaza,nu fac nimic pentru a iesii din umbra sau pur si simplu nu au noroc) intr-adevar abea isi achita ratele si supravietuiesc!
Totul este "sa-ti doresti cu adevarat" , apoi sa-ti fixezi o lista cu obiectivele tale in viata, si sa lupti pentru a le obtine cu orice pret! Am mai spus eu "Nimic nu este imposibil, si daca este, trebuie sa faci in asa fel incat sa-l transformi din imposibil in posibil" !!!
Cum sunt casele de avocatura ? te platesc lunar o anumita suma ?
Eu vreau sa fiu mai mult privat , sa vina oameni la mine cu probleme , eu sa ii rezolv si sa imi iasa o anumita suma de bani.

Eu sunt si mai disperat dupa bunurile financiare , dar aleg avocatura mai mult pentru pasiune , vreau sa combin utilu cu placutul.
diana.m. a scris:
vei beneficia de cazurile din oficiu, care se atribuie aleatoriu catre toti avocatii stagiari.

Nu se distribuie catre toti stagiarii, ci doar catre cei care solicita si se inscriu in acest scop la baroou.

In plus, poti avea cazurile si clientii tai, peste care coordonatorul nu se baga, insa, pentru a avea clientii tai inca de la inceputul stagiaturii trebuie sa te faci remarcat ori in Oficii,ori in cazurile incredintate de catre coordonator.

Nu prea... ca sa ai clienti proprii in primul rand trebuie sa ai acest drept prin contractul de colaborare. Daca nu e prevazut expres, atunci nu ai dreptul la clientela proprie. Apoi, sper sa nu par aroganta, dar mi se pare cel putin ciudat ca un stagiar de anul 1 sa se ocupe de un client fara amestecul coordonatorului.

PBogdan a scris:

Cum sunt casele de avocatura ? te platesc lunar o anumita suma ?

In principiu, da, insa nu neaparat. Cele mai multe pe care le stiu, platesc o suma constanta de la luna la luna.
Si apropo, vei fi "privat" indiferent cum practici avocatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)