avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Indiferența și acțiunile imorale ale polițiștilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Indiferența și acțiunile imorale ale polițiștilor pot fi sancționate în vreun fel?

Bună ziua,

Descriu o situație întâmplată ieri:
La ieșirea din localitatea Bradu (jud. Sibiu), pe DN1, se lucrează la un pod, de aceea circulația se face pe un singur sens, fiind dirijată alternativ de un semafor temporizat.

Ieri în jurul orei 18, pe sensul de mers Sibiu - Brașov, s-a format o coloană de mașini de aprox. 10km, astfel încât am parcurs această distranță în 2 ore, fără exagerare (de la Veștem la Bradu).

Pe sensul de mers Brașov - Sibiu, înainte de acest pod, erau doar 4-5 mașini care așteptau, fără nicio coloană, fiind vineri seara, toată lumea mergea înspre Brașov.

La fața locului nu era niciun polițist prezent pt. dirijarea circulației, deși necesitatea acestora era evidentă.

La 2km după ce scăpai după acest ambuteiaj, era prezent MCV-ul poliției care stătea cu radarul la pândă spre a-i sancționa pe cei ce se "bucurau" că au scăpat de stat, chiar și eu fiind sancționat pt. acest lucru.

Explicațiile acestora pt. că nu sunt prezenți pt. a dirija traficul au fost pur și simplu puerile, recunoscându-mi în față că e Vineri seara și trecut de ora 16, și nu mai au chef, și că, citez: "Pot să sun și la 112 dacă vreau, că n-o să-i pese nimănui de mine."

Frustrarea mea vine din faptul că e bătaie de joc să lași oamenii să aștepte 2 ore în trafic, apoi să te bucuri că l-ai prins cu 20km/h peste limita legală când a scăpat de ambuteiaj.

Întrebarea e: poate fi sancționat în vreun fel acest comportament anti-social și imoral al polițiștilor, care în loc să dirijeze traficul pentru a fluidia circulația, stăteau la doar 2km distanță cu radarul la pândă?
Pot cere explicații despre activitatea acestora și sancționarea acelui echipaj în vreun mod către IPJ?

M-am săturat să stau cu mâinile în sân și să înghit mereu ipocrizia ăstora. Cum ei nu tolerează nimic, nici noi n-ar trebui.

Mulțumesc,
O zi frumoasă,
Ionuț
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 10:48, 29 Iunie 2019
Cereti printr-o adresa catre IPJ, daca se justifica prezenta lor in acel moment si acel loc si scop. Veti primi un raspuns pueril. Politistii nostri, par mai degraba pandari si talhari, decat functionari cu "statut special" care sa aplice scopul si rostul legii, adica scaderea numarului de accidente. Sefii le cer amenzi si infractiuni. Si atunci fac pande. Unde? Unde nu se poate intampla niciodata nimic si unde mai calci acceleratia sa recuperezi timpul pierdut pe soselele patriei. Intrebati-i daca pe acel sector de dum au avut accidente si in ce imprejurari concrete. Trimiteti-mi raspunsul va rog. Vreau sa ma amuz si eu. Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti la panda nutujean nutujean Buna seara,la o intersectie aproape de posta Titan la vreo 10 15 metri intr un scuar stau la panda politisti rutieri in masinile de politie asteptand sa facem ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate pietoni danciumf danciumf am fost sanctionat pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare prin loc special amenajat. Pietonii aveau verde la semafor, eu aveam ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)