avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua ,
venirea pe lume a unui copil ar trebui sa fie un lucru extraordinar , numai ca eu si prietena mea (viitoare sotie ) am intampinat problema, si anume :
are 2 luni lipsa pe cartea de munca deoarece angajatorul nu a binevoit sa ii inregistreze CM cand trebuia , si o alta problema este ca are contractul de munca pe 4 ore deoarece prietena mea l-a semnat in alb si nu stia ca va fi trecut program de 4 ore ( desi ea munceste normal )

In cele 12 luni din conditia de primire a indemnizatie se i-au in calcul si perioada de 4 ore lucrata sau trebuie sa aiba numai 8 ore in CM ,
Iar in privinta celor 2 luni lipsase pot face unele demersuri la ITM sau Casa de pensii ptr a plati cotizatiile necesare indepliniri conditiei de "12 luni "
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:00, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua!
va rog din suflet sa ma lamuriti in ceea ce priveste conventia de prestari servicii.
Am nevoie de o astfel de conventie din luna iulie pana in septembrie 2009.Se poate incheia in urma?
Adica din luna noiembrie pentru aceasta perioada?
Daca se poate cum platesc impozitul la fisc?
Imi trebuie sa depun declaratia 100?
Ajutati-ma va rog!
Multumesc!
carmen222:
1. OUG 148/2005 spune:
Art.1 (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;

2. Legea 19/2000 spune:
Art. 38. - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;

3. Daca coroboram cele doua articole din cele doua acte normative eu zic ca aveti dreptul al CCC si indemnizatia aferenta.

putineanu:
1. Vorbiti cu un consultant fiscal sa va ajute.
2. Eu zic ca se poate si el va poate spune cum se face.

buna ziua,
daca inchei conventia de prestari servicii la locul de munca sau la un alt loc care este urmatorul pas?
ce trebuie facut ?
Multumesc!
1. De aceea v-am zis sa intrebati un consultant fiscal.
2. CCPS se inregistreaza la fisc si se plateste impozit.
3. Apoi, cand e cazul de CCC, fiscul elibereaza o adeverinta cu venitul pe perioada respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cic 2 ani Vioreld Vioreld buna ziua. stiam ca pt a beneficia de indemnizatia de concediu ingrijire copil trebuie ca in ultimile 12 luni sa lucrezi 12. Daca in aceste 12 luni sunt si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/posnatal mihaela zarnescu mihaela zarnescu Buna seara, as vrea sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de indemizatia de crestea copilului in cazul in care el cotizeaza la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)