avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu înțeleg de ce sunt introdus ca intervenient ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu înțeleg de ce sunt introdus ca intervenient forțat într-un proces legat de un eveniment rutier, vă rog să mă lămuriți

Îmi puteți spune ce se spune aici,eu fiind Popescu in urmatorul text.
"Introduce în cauză în calitate de intervenient forţat cel de al doilea conducător auto implicat în evenimentul rutier Popescu Florin Marian si societăţile asigurătoare CITY INSURANCE şi EUROINS, urmând a se cita cu copia plângerii, înscrisurilor şi întâmpinării depuse la dosar. Amână judecarea cauzei la 24.09.2019. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată în şedinţa publică de la 18 Iunie 2019
Document: Încheiere de şedinţă 18.06.2019"
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta'90 , utilizator 19:20, 5 Iulie 2019
Bună ziua.

Conform dispozițiilor legale, atunci când păgubitul (terț față de contractul de asigurare) formulează o acțiune în răspundere civilă delictuală, în contradictoriu cu societatea de asigurare, este necesar ca persoana/persoanele care a(u) produs accidentul să fie citată(citate) în cauză, aceasta/acestea având calitatea de intervenient(e) forțat.

Acest demers este necesar pentru ca hotărârea prin care se obligă societatea de asigurare la repararea prejudiciului să fie opozabilă și persoanei care a provocat accidentul.

Dacă persoana care a produs accidentul nu a săvârșit o altă infracțiune, în timp ce conducea autoturismul implicat în eveniment, aceasta nu va răspunde din punct de vedere pecuniar, societatea de asigurare putând să se îndrepte cu o acțiune în regres numai în condițiile săvârșirii și a altei/altor infracțiuni (consum de alcool, furtul autoturismului implicat în accident pentru a fugi de la locul unei alte infracțiuni, etc.).

Nu cred că aveți motive de îngrijorare, iar dacă nu doriți să vă prezentați, puteți trimite o cerere prin care solicitați judecarea cauzei și în lipsă.

Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Din păcate,politistul a scris in procesul vb. ca amândoi eram pe banda 1.Lucru total fals,masina lui fiind pe banda 2 si a fost lovită pe partea dreapta de la stâlpul "B" pana la aripa spate si a mea pe stânga,colțul aripii față.Din această cauză nu mi-am reparat masina..prefer sa plătesc 400 lei sa o repar decât sa o fac pe asigurarea celuilalt sofer si sa ajung la 1500-2000 lei si apoi sa înapoiez banii asiguratorului..Vă multumesc pentru raspunsul anterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier loredana b loredana b Bună ziua! În ianuarie anul acesta am avut un accident cu maşina personală în timp ce mergeam la lucru. Maşina a derapat din cauza condiţiilor de ... (vezi toată discuția)