avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări?

Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia au demontat caseta de directie si au trimis-o la reconditionat dar cand au remontat-o au deteriorat-o total. S-au gandit sa achizitioneze din dezmembrari o alta caseta-( fara acordul meu) pe au trimis-o la reconditionat si au montat-o pe masina. Eu stiu ca este ilegal dar ei zic ca faptul ca au reconditionat-o ii acopera juridic ca la reconditionare primesc garantie 1 an. SE POT FOLOSI LA RECONSTRUCTIA/REPARAREA MASINILOR PIESE (CASETA DE DIRECTIE IN CAZUL MEU) PROVENITE DIN DEZMEMBRARI-FIE ELE SI RECONDITIONATE???
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: saadeddine , utilizator 10:17, 15 Iulie 2019
Dvs. ce fel de inlocuire ati comandat? Cu produs nou sau de la dezmambrari?
Daca ati contractat ca serviciul lor sa se realizeze prin inlocuirea cu o caseta noua, in mod evident, service-ul asta trebuie sa livreze.
dvs ati acceptat trimiterea casetei la reconditionat. service-ul nu face lucrari majore fara aprobarea proprietarului. una noua probabil ar fi costat de 3 ori mai mult. am stabilit ca din start ati optat pentru una uzata, mai ramane sa raspundem la intrebarea cu legalitatea: ei bine, nu este ilegal. aveti garantie pe lucrare? exista subansamble intregi care se inlocuiesc la masini si care sunt second hand: motoare, elemente de caroserie, cutii de viteze, etc. toate fiind, bineinteles, verificate si acoperite de garantii.
de fapt, ce intentionati?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator
eu am comandat o reconditionare a casetei. nu o inlocuire, ei au deteriorat-o la montaj si s-au gandit sa o inlocuiasca cu una din dezmembrari.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"de fapt ce intentionati?" intentionam sa aflu un raspuns avizat. Da am acceptat reconditionarea casetei aflata pe masina nu inlocuirea ei. Ar fi fost macar de bun-simt sa fiu anuntata ca mi se va inlocui si despre cauza deteriorarii la montaj pentru ca din intamplare cei de acolo fiind ...prost pregatiti au reusit sa-mi deterioreze (cu spanul de pe conducte si altele)... pompa servo. Si asa ca si cadru legal zic eu domnule consultant ca orice marfa , piesa in cazul acesta trebuie sa aiba un document de achizitie- o factura- de unde a fost cumparata aceasta piesa adica si apoi reconditionata. ca sa se bucure de o garantie. In cele mai multe cazuri piesele din dezmembrari nu prea sunt insotite de facturi. Si daca eu am anuntat - in scris- service-ul ca nu doresc sa mi se puna pe masina o piesa second-hand provenita din dezmembrari si totusi ei au facut altfel ?????...Foarte multe cazuri sunt cand te duci cu masina in service si reusesti de fapt sa iesi cu ea mai stricata decat a intrat. Intentionam sa impartasesc o experienta si sa aflu raspunsuri avizate nu sa fiu luata la intrebari despre ceea ce intentionez. CEEA CE INTENTIONEZ SA FAC ESTE UN LUCRU CARE MA PRIVESTE. Cu tot respectul nu stiu de ce ma intrebi treaba asta !!!!
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
saadeddine, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca se pot folosi la reparatii auto si piese reconditionate si se folosesc oriunde in lume, cu sau fara garantie; fiind o piesa second hand nu este obligatorie garantia ptr. piesa ci doar ptr. manopera. Piesa dvs. fusese tot reconditionata, cum ati cerut si nu noua, deci au inlocuit-o tot cu o piesa reparata, nu ar trebui sa va faceti probleme, beneficiind de aceeasi garantie, asa cum primeati si daca ramanea piesa originala, care cred ca era oricum uzata, ca altfel nu se defecta.

Alte discuții în legătură

Service reprezentanta - acceptare piese proprii Nevermind Nevermind Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat : - La o masina, aflata inca in garantie, sunt stricate 2 piese.Una ... (vezi toată discuția)
Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie piese auto valentinm1972 valentinm1972 buna seara,in urma cu aproximativ un an de zile am cumparat o caseta de directie pentru autoturismul propriu,caseta a fost montata in service autorizat cu ... (vezi toată discuția)