avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este legal ca un service auto să înlocuiască, pe o mașină dusă la reparat, caseta de direcție cu una provenită din dezmembrări?

Este legal ca un service auto sa inlocuiasca o caseta de directie pe o masina cu o alta achizitionata din dezmembrari? Am dus o masina la reparat. Acestia au demontat caseta de directie si au trimis-o la reconditionat dar cand au remontat-o au deteriorat-o total. S-au gandit sa achizitioneze din dezmembrari o alta caseta-( fara acordul meu) pe au trimis-o la reconditionat si au montat-o pe masina. Eu stiu ca este ilegal dar ei zic ca faptul ca au reconditionat-o ii acopera juridic ca la reconditionare primesc garantie 1 an. SE POT FOLOSI LA RECONSTRUCTIA/REPARAREA MASINILOR PIESE (CASETA DE DIRECTIE IN CAZUL MEU) PROVENITE DIN DEZMEMBRARI-FIE ELE SI RECONDITIONATE???
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: saadeddine , utilizator 10:17, 15 Iulie 2019
Doamna, imi cer scuze, dar probabil ca m-ati inteles gresit. Dvs ati cerut o opinie avizata aici si o reparatie/ reconditionare dincolo. Este acelasi lucru; si e si neplacut, probabil, ca primiti aceleasi raspunsuri.
Dar exista o solutie sigura pentru clientii de tipul dvs: cumparati-va un Mercedes nou, dupa trei ani, schimbati-l cu un alt Mercedes nou, si tot asa. Nu veti mai avea probleme. Si asa cu toate celelalte potentialele probleme din viata Dvs. (tehnice, fireste). Cunosc destui clienti care utilizeaza aceasta metoda si nu-si bat capul cu furnizorii de servicii, ci pot sa-si vada linistiti de ale lor. Sper sa intelegeti ca nu e pic de ironie in ce am scris mai sus.
DA, am inteles ca pe langa Consultant analizä risc și validare soluții software pentru domenii înalt reglementate si
Consultant SMSI/ ISO 27001 te pricepi si la probleme de viata potential tehnice si la multe altele Numai ca pe mine nu ma intereseaza deloc priceperea dumitale si nu stiu de ce insisti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna/Domnisoara,
Va asigur pe baza experientei mele (pe langa job la birou in multinationala automotive) de dezmembrare a pe putin 500 de masini de diverse branduri, ca o piesa din dezmembrari, de cele mai multe ori e mult mai buna decat multe alte piese noi de acelasi fel provenite din magazin.
De ce spun acest lucru? Pentru ca materialele folosite mai recent nu mai au consistenta moleculara la fel de buna calitativ (in marea parte a cazurilor) ca cele "de pe vremuri".
Nu stiu sa va spun cat e de legal/ilegal ceea ce au facut cei de la service. Sugestia mea este sa va folositi de masina. Daca nu intampinati dificultati in functionar, daca nu trepideaza volanul, daca masina raspunde ferm si corect la comenzi, cred ca este suficient pentru a va folosi de ea ca si pana acum.
Cu siguranta ca daca ati facut "scandal" service-ului pentru aceste "invarteli", nu vor fi atat de binevoitori sa va repare masina in termenul de un an cat e garantia daca se va defecta.
De asemenea, schimbati mecanicul.
Unele componente la masina mea, le schimb eu insumi, altele ce tin de motor sau cutie de viteze sau chestii electrice si electronice, las in seama unor mecanici mai "de cartier". Nu apelez la service-uri mari ci la cele mai mici cu care tin legatura permanent. Pana acum sunt foarte multumit.
Succes si kilometri indelungati fara incidente neplacute.
@andrey_f_c
Mulțumesc frumos.! Un răspuns care ma poate ajuta sa iau o decizie. Va mulțumesc și va doresc o zi frumoasa
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service reprezentanta - acceptare piese proprii Nevermind Nevermind Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat : - La o masina, aflata inca in garantie, sunt stricate 2 piese.Una ... (vezi toată discuția)
Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie piese auto valentinm1972 valentinm1972 buna seara,in urma cu aproximativ un an de zile am cumparat o caseta de directie pentru autoturismul propriu,caseta a fost montata in service autorizat cu ... (vezi toată discuția)