avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata mi-a donat un apartament, păstrându-și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata mi-a donat un apartament, păstrându-și uzufructul viager. Acum are Alzheimer, e într-un cămin, și aș vrea să vând imobilul, ce opțiuni de anulare a uzufructului am?

Buna ziua,

Apartament donat mie de catre parinte (singurul ramas in viata), care are clauza de uzufruct.
Azi parintele este intr-un camin, bolnav de Alzheiher's, nu mai putea fi ingrijit acasa sub nici-o forma. Acum apartamentul este gol, eu locuiesc in strainatate si nu vreau sa-l inchiriez stiind problemele pe care ridica aceasta solutie. Intre timp trebuie platita intretinerea, impozitul si stau cu frica ca se pot produce inundatii.
As vrea sa il vand, ce optiuni am de a anula uzufructul va rog?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:46, 24 Iulie 2019
La ce vreti sa va ajute interdictia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donator cu uzufruct, in incapacitate de a -si respecta obligatiile. ... Cri-ldo Cri-ldo Donator cu uzufruct, in incapacitate de a -si respecta obligatiile. Buna ziua, Mama mea mi-a facut donatie pastrand uzufructul pentru apartamentul sau, in ... (vezi toată discuția)
Donatie danut.cheptanaru danut.cheptanaru detin un apartament si o casa si as vrea sa fac cumva sa io dau pe numele unei nepoate de 2 ani dar as mai vrea daca ar fi posibil sa pot mentiona sa stea in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament donat ccflor ccflor Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am un apartament donat de parintii mei. La donatie si-au pastrat drept de uzufruct pentru apartament. Intre timp ... (vezi toată discuția)