avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumnații vor să o dea afară din casa părintească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. Ea nu are drept la moștenirea bătrânilor?

Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in viata , vor sa o dea afara pe sotia fratelui decedat . Are si ea drept sau nu dupa sotul ei la mostenire?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:29, 29 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ea nu. copii ei da, la o patrime din averea batranilor. apoi daca ei sunt minori ea le este tutore asa ca ea va administra aceasta patrime
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
ana_panait, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ea nu are drept de mostenire (pentru ca nu este mostenitor), dar copii ei au drept, deci implicit fiind mama lor, ei (copii) ii pot da acest drept. Deci nu poate fi data afara din casa decat de copii ei.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)