Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit prin instanta, efectuatea testului ADN in cazul stabilirii filiatiei mamei mele decedata si a parintilor ei. Mai precis, pentru stabilirea filiatiei, vreau sa cer testul ADN verilor mei primari, care afirma ca, mama mea a avut alt tata decat bunicul lor. Au acestia dreptul sa refuze efectuarea testului? Va multumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti niciun drept. Si nici verii nu au, iar din gura, pot zice orice.
Parintii mamei au fost casatoriti ? Mama e copil rezultat din casatoria parintilor ?
Mama are parintii din certificat si asa raman.
Dvs ce doriti de fapt si de ce ?
Da, mama a fost copil rezultat din casatoria parintilor si a mai avut trei frati care au dezbatut singuri succesiunea tatalui lor, profitand de faptul ca, la nastere, pe certificat, numele mamei mele a fost trecut gresit, si chiar si numele.de familie al parintilor.a fost.gresiit...si asa a ramas. Dupa foarte mult timp, eu fiind intr-un proces cu unul din nepotii de var,.m-am confruntat cu problema.asta. Avocata lui mi-a zis ca nu o sa pot dovedi niciodata ca mama a fost.fiica bunicului meu, desi sunt trecuti ambii parinti pe certificat (cu numele gresite dar corespund prenumele.
Paternitate
roxana000
Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)