Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot cere, prin instanță, un test ADN pentru verii mei primari, care afirmă că mama mea a avut alt tată decât bunicul lor?

Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit prin instanta, efectuatea testului ADN in cazul stabilirii filiatiei mamei mele decedata si a parintilor ei. Mai precis, pentru stabilirea filiatiei, vreau sa cer testul ADN verilor mei primari, care afirma ca, mama mea a avut alt tata decat bunicul lor. Au acestia dreptul sa refuze efectuarea testului? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 27 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice proba care ajuta la solutionarea cazului poate fi ceruta si incuviintata de instanta.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti niciun drept. Si nici verii nu au, iar din gura, pot zice orice.
Parintii mamei au fost casatoriti ? Mama e copil rezultat din casatoria parintilor ?
Mama are parintii din certificat si asa raman.
Dvs ce doriti de fapt si de ce ?
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-au verii calitate procesuală activă să tăgăduiască paternitatea mamei dvs, să stea potoliți!
Da, mama a fost copil rezultat din casatoria parintilor si a mai avut trei frati care au dezbatut singuri succesiunea tatalui lor, profitand de faptul ca, la nastere, pe certificat, numele mamei mele a fost trecut gresit, si chiar si numele.de familie al parintilor.a fost.gresiit...si asa a ramas. Dupa foarte mult timp, eu fiind intr-un proces cu unul din nepotii de var,.m-am confruntat cu problema.asta. Avocata lui mi-a zis ca nu o sa pot dovedi niciodata ca mama a fost.fiica bunicului meu, desi sunt trecuti ambii parinti pe certificat (cu numele gresite dar corespund prenumele.
flori2009, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
practic, aveti o probleme de acte, nu de filiatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Numele tatĂlui postmorten mihaela.bordei75 mihaela.bordei75 As dori sa cunosc o modalitate ieftina de a putea trece numele tatălui fetiței mele. In certificatul de nastere. Ea are aproape 6 ani si tatăl ei a murit ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)