Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aportul gradului de handicap în constituirea pensiei pt limita de varsra

Buna Ziua!
As dori sa stiu daca lucrând 40 de ani în condiții de handicap accentuat beneficiez de un procentaj, la calculul pensiei pt limita de varsta, în afara de reducerea vârstei de pensionare si a stagiului (având în vedere că am lucrat ceva ani peste acest stagiu, nu se calculează acest "plus" în alt mod)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:14, 10 August 2019
Pentru stagiul suplimentar rea.lizat dupa indeplinirea conditiilor pentru pensionare la limita de varsta fara deschiderea de drepturi se acorda o majorare de punctaj.
Aceasta este infima.
Nu trebuie luata in seama.
In mod, normal, trebuie sa ies la pensie in februarie 2020 ( pensie pt limita de varsta, cu un stagiu de 31,3 ani), dar doresc sa ies în această luna - am un stagiu de cotizare de 40 de ani si cateva luni; nu stiu ce presupune/ inseamna "deschiderea de drepturi"...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2019
cernatlarisa, utilizator
Deschiderea de drepturi inseamna data punerii in plata a primei pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie cernatlarisa cernatlarisa Dacă ies la pensie anticipată dar fără penalizare cu 40 de ani si cateva luni peste, fata de un stagiu de 31 de ani si 3 luni: * se acordă un procent ... (vezi toată discuția)
Pensionarea vrinceanu mariana vrinceanu mariana Sunt barbat. nascut in lua august 1954.Am lucrat 11ani in grupa I ,14 ani in grupa II si 6 ani fara grupa. As dori sa aflu in ce an ma incadrez sa ies la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)