avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... S-a instalat, pe scară, sistemul de senzori pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

S-a instalat, pe scară, sistemul de senzori pentru prevenirea exploziilor la instalația de gaze, și am fost pus la plată deși am centrală electrică. E corect?

Buna ziua,
Am un apartament intr-un bloc in care tocmai s-a instalat, pe scara, sistemul de senzori pentru prevenirea exploziilor la instalatia de gaze, conform legii in vigoare. Plata pentru aceasta lucrare a fost decisa nu pe cota parte indiviza ci pe numar de apartamente. Problema e ca sunt 8 apartamente (inclusiv al meu) care nu sunt conectate la instalatia de gaze si care au in apartamente centrale electrice. Va rog sa ma ajutati cu doua raspunsuri:

1. Este corect sa platim pentru aceasta lucrare in conditiile in care nu suntem conectati la respectiva instalatie de gaze?

2. Este corect ca distributia cheltuielii sa se faca pe numar de apartamente dat fiind ca e vorba de o lucrare de modernizare la partile comune?

Nu stiu daca e relevant, dar mentionez ca atunci cand lumea a inceput sa se debranseze de la centrala de bloc (proprietate) si s-au instalat centralele de apartament nu am semnat ca sunt de acord cu acest lucru. Mai mentionez si faptul ca cele 8 apartamente nu isi pot instala centrale de apartament pentru ca nu au aerisire la bucatarie si la baie (exista refuzul Distrigaz pe proiect).

Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 14:27, 30 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am ramas un pic in urma cu discutiile...
@AMS1 - merci de informatii, ref. felul constructiei. Banuiam eu ceva, ca blocul este unul foarte vechi, totusi, a proiecta o constructie fara aerisiri, este o chestiune foarte grava (sistem de aerisiri au si piramidele egiptene...), cred ca ma intelegeti.
Totusi, asa cum am mai afirmat, protectia pe care o fac acei senzori, este buna pentru toti. Daca vreti sa va balacariti cu avocati, cu specialisti, etc., o faceti, fie ca aveti timp nelimitat, fie ca sunteti o persoana cu principii. Mai ales pentru ultima dvs. caracteristica, nu va condamn. Si eu sunt adeptul dreptatii, dar ma bucur ca nu merg pana "in panzele albe" si cedez destul de usor, chiar daca am dreptatea "in mana"... Asadar, faceti cum doriti, noi aici, doar ne-am dat cu parerea - unii mai bine, altii mai prost - asta este, nu cred ca ati initiat topicul sa aflati adevarul pur !
@latka,
Domnule, nu ma provocati!
Retineti ca sunt un om care "face" administratie in cel mai bun sens al cuvantului. Totusi, sunt si membru al asociatiei si nu-mi sunt indiferente hotararile care se iau. Va pot informa ca totusi, am un cuvant greu in luarea unor decizii in CE sau hotarari in AG, adica sunt primul care atrag atentia asupra legalitatii sau nelegalitatii chestiunii respective.
Din acest motiv, am presupus ca la initiatorul topicului, as. prop. este, de fapt nici nu cred ca este o organizare ca lumea. Sunt oameni in varsta care-si vad de treaba lor, de interesul propriu, asadar, vorba unei doamne de la noi, ref. la RK-ul liftului - pai eu de sa mai achit Fd. de reparatii lift...., cat mai am eu de trait, puteti sa nu mai faceti reparatia....
Va doresc mult succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "AMS1".

Pentru a nu prelungi dezbaterea acestei spete, dezbatere care a "inflamat" in mod nepermis anumiti participanti la discutie, va propun:

- Sesizati "Biroul pentru coordonarea si verificarea activitatii asociatiilor de proprietari" din cadrul primariei din proximitate,
In 2 exemplare (dintre care unul pentru dumneavoastra, cu data si numarul de inregistrare).
Este gratuit.
Primiti raspuns scris in maxim 30 zile.
In situatia in care in urma verificarilor efectuate se constata nerespectarea legislatiei romane inca in vigoare se aplca si amenzi nominalizate pentru acei din conducerea asociatie care nu au respectat dispozitiile legale.
Nu va lasati influentat de ce zic terte persoana despre acest "Birou".
Cunosc 17 situatii ce si-au gasit rezolvarea in acest mod si tot din cadrul acestui forum respectabil.

Nu cred ca este cazul sa ne pierdem timpul si energia cu tot felul de "expresii inadecvate", "pareri si istorioare" strict personale.

- Angajati un avocat.
Nu este gratuit.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava gaz - pt centrala Abcd4 Abcd4 Buna, spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Senzorii de gaze obligatorii. luca luca luca luca Buna ziua! In cadrul asociatiei de proprietari ne confruntam cu o problema legata de instalarea senzorilor de gaze. In momentul de fata avem doua retele de ... (vezi toată discuția)