avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. Poate fi acest fapt motiv de divorț?

Soțul are o problemă psihică (maniaco-depresiv) Poate fi aceasta motiv de divorț?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Bejan , Avocat 17:36, 22 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, da, poate fi un motiv de divorț, atata timp cat conviețuirea nu mai este posibilă din cauza acestui diagnostic si a lipsei unui tratament adecvat. Din pacate, daca boala soțului va afecteaza starea de sănătate și creșterea copilului în condiții de liniste poate fi un motiv de divorț Și de autoritate părintească exclusivă.
Multumesc pentru raspuns!A trecut un an,nu mai locuim împreună, diagnosticul este tulburare bipolara afectiva ,fiind sub tratament.Credeti ca as putea obține custodia exclusivă a copilului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca dovediti ca tulburarea sotului il afecteaza pe copil sau capaciteatea lui de a fi parinte, de a exercita autotitatea parinteasca, da , puteti obtine. Nu incercati fara avocat.
Da, puteti sa obțineți autoritatea părintească în mod exclusiv daca faceti dovada ca tatăl este un pericol pentru el si pentru ceilalti din jur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea la tratament medical Luci321 Luci321 O persoană într-o stare emoțională dificilă (persoană singură, în vârstă, divorțată recăsătorită cu copii și din prima căsătorie, nu doar din ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi ajut sotia? anonim2009 anonim2009 buna ziua in urma cu 1 saptamana pe 19- sotia mea - a fost luata cu acord sau fara nu stiu- de acasa si a mers la parinti. La acel moment eram plecat din ... (vezi toată discuția)
Casa de boli mintale alina81 alina81 Care este procedura sa trimiti un tata nebun la casa de boli mintale? Vorbesc serios. Cum se poate dovedi ca nu este in deplinatatea facultatilor sale mintale? ... (vezi toată discuția)