Un posibil pedofil mi-a întrebat fetița dacă vrea să o ducă undeva cu mașina. Am găsit camerele de luat vederi din zonă și am făcut plângere la poliție, dar au spus că nu se poate identifica direct de pe filmare, e adevărat?
Un barbat a urmarit-o pe fetita mea de 10 ani, a oprit langa ea masina si a intrebat-o daca vrea sa o duca undeva. Ea a zis nu, elo a zis ok si a plecat.
Am identificat camere de luat vederi in zona. Am facut plangere la politie si azi ne-au chemat. Ne-au spus ca identificarea nu se poate face pe filmare direct, ci pe poze facute din filmarea respectiva si pentru ca politia nu reusise sa vizualizeze toata filmarea (este vorba despre 2-3 minute), nu ne-a lasat sa-l identificam. Intrebarea este, este adevarat ca identificarea nu poate fi facuta direct pe filmare?
Multumesc.
0Sfatul meu este sa le adresați o cerere în scris la registratura prin care sa le solicitați sa va indice temeiul legal pentru care ati fi avut obligația de a însoți minora pe strada.
Va trebui să va raspunda in scris.
Se poate afirmă că ati avea obligația de a însoți minora dar depinde de foarte multe lucruri și ar trebui să va precizeze exact temeiul legal întrucât ei ar trebui să știe dacă exista sau nu un text de lege, ori pe ce anume isi întemeiază susținerea.
Pentru a se stabili o vina ar trebui analizat daca aveați obligația de a însoți si a supraveghea minora.Depinde de mai multe lucruri...
Chiar dacă nu există un text de lege expres organul competent ar putea analiza culpa dvs.
Este destul de mult de discutat pe această temă.
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O tempora, o mores!
Imi aduc aminte ca la 8 ani refuzam sa merg la scoala daca mama ma insotea, pe vremea aia purtam uniforma, ca azi la Cambridge, sic.
Pe undeva programul informatic de functionare si exploatare al societatilor actuale are un bug, unul maaare!!!
ElenaAmza
Utilizator 3din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
In Irlanda prin lege nici un minor până la 16 ani nu are voie să meargă nicăieri neînsoțit de un adult - amenzile sunt foarte mari dar și alocația de stat este foarte mare tocmai pt a oferi familiei resurse financiare pt educație/întreținerea copilului
Psihosex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand mai primiti asa un raspuns de la un functionar DPC, sau de orunde altundeva, rugati sa vi-l scoata la imprimanta si sa vi-l dea, dar si sursa.. daca nu va da inseamna ca a vorbit discutii, ca sa scape de dvs.. In mod normal, un functionar public nu poate sa spuna asa ceva fara sa si poata dovedi - chiar daca pe telefonul dvs in ultima instanta, pe net - ceea ce pretinde ca spune Legea!!!.. altfel e neglijenta sau abuz in serviciu, in dauna intereselor prsoanei!
Nu va lasati! Succes!