avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este distanta minima intre hornul de evacuare al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin

V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua blocuri se afla la o distanta de 4 m, iar hornul este orientat catre geamurile blocului vecin (de la baie si bucatarie)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
ieia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 22:26, 16 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila si in zona dvs. se va constata existenta gazelor de ardere, puteti apela la instanta de judecata.
Multumesc pentru toate precizarile facute. Va dau cateva lamuriri suplimentare: cele doua apartamente (al nostru si al celui in cauza) se afla la parterul unor blocuri cu 4 etaje. Persoana a cumparat acel apartament cu 5 camere, in care a prevazut incalzirea in podea. Renovarile au durat din vara anului trecut, pana inprimavara acestui an, cand s-au si mutat in apartament. Langa acel cos de evacuare gaze e montata si ventilatia instalatiei de climatizare, una supradimensionata (pentru 5 camere si dependinte!). In vara aceasta, la noi sufla "vantul" direct pe geamul de la baie si bucatarie si ne intrebam cum va fi la iarna, cand incepe incalzirea apartamentului... Lungimea cosului de evacuare este de cca 40 cm.
Sa fiu cinstit, mie cel mai ciudat lucru mi se pare faptul ca sunt atât de apropiate corpurile blocului. Nu e ceva normal. Ce ați văzut la instalația de aer condiționat nu înseamnă supradimensionare, ci e unitatea exterioara, cu ventilator pentru răcirea compresorul. La 5 camere probabil e nevoie de 20000-24000BTU. În ceea ce privește coșul de evacuare, e exact ce v-am zis. Dacă va veți convinge vecinul sa modifice în lateral evacuarea va depinde numai de dvs.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
latka, moderator
Sigur ca e de dimensiunile necesare pentru un apartament cu 5 camere. Dar urmarea este faptul ca noua ne sufla in baie si bucatarie tot praful din acel spatiu intermediar (care este, asa cum v-am scris, de 4 m - vina constructorului!). Dar trebuia sa se tina cont de acest lucru la montarea acelui ventilator si a cosului. Cele 3 apartamente de deasupra au scos cosul in extrema stanga, langa perete, (peretele care face legatura intre cele doua blocuri) tocmai pentru a nu deranja vecinii de vizavi. Oricum, multumesc pentru toate raspunsurile, vom incerca sa discutam cu proprietarul, cand se intorc din vacanta.
Casa vecinului situata la 6m de casa mea, 3m la mine, 3m la el, cu demisol, parter si mansarda ambele case: vrea sa monteze centrala pe gaz la demisol, cu evacuarea spre mine, spre zona unde am aproape toate geamurile. La mansarda practic gazele evacuate se inalta spre geamurile mele. Va fi in legalitate?

Alte discuții în legătură

Centrala termica in dormitor Artepul Artepul Salutari. Vin cu o intrebare simpla: exista vreo lege care impiedica amplasarea unei centrale termice cu functionare pe gaz in anumite camere ale unui ... (vezi toată discuția)
Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)
Conditii montare centrala termica la casa danam1973- danam1973- Buna ziua, Mi-am cumparat o centrala termica si ma intereseaza daca pot sa o montez fara acordul vecinului. Stau la casa si evacuarea ar fi pe peretele care ... (vezi toată discuția)