Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an si ceva , timp in care a semnat documente. Dandu-si demisia, cerand documente de la dosarul personal, afla de faptul ca a avut un contract desfacut, ca i s-a facut altul.....o nebunie,.......dar mai mult , ca a semnat acte in timpul cand nu a avut contract. ce trebuie facut?
Multumesc! Deci, daca depun plangerea ca litigiu de munca, este ok? Se face expertiza grafologica, se anuleaza toate documentele false revenindu-se la situatia precedenta, se anuleaza toate actele si pot sa-mi iau salariile? Sau trebuie sa depun 2 plangeri-una pe litigiu si una pe penal?
Puteti promova un litigiu de munca , in care veti declara că c.i.m., cererea de incetarea a c.i.m., sunt false. prin falsificarea scrierii sau semnăturii,
Codul de procedura civila
art.304 Denunțarea înscrisului ca fals
(1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părți declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.
(2) Dacă partea care folosește înscrisul nu este prezentă, instanța va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoștință de denunțarea înscrisului ca fals, să depună originalul și să dea explicațiile necesare.
(3) Judecătorul poate ordona prezentarea părților chiar și înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată.
(4) În cazuri temeinic justificate, părțile pot fi reprezentate prin mandatari cu procură specială.
Inscrisuri fasificate
adimanea
Buna ziua. Am un litigiu cu un fost angajator. Acesta a depus ca probe state de plata si foi de prezenta care nu corespund cu realitatea. De exemplu la statele ... (vezi toată discuția)
Intampinare
POPESCUANAOVIDIA
Daca am constatat ca intr-un dosar in care sunt citata ca parat s-a adus ca proba un document fals (care imi aduce atingere si prejudici de imagine atat mie ... (vezi toată discuția)