Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an si ceva , timp in care a semnat documente. Dandu-si demisia, cerand documente de la dosarul personal, afla de faptul ca a avut un contract desfacut, ca i s-a facut altul.....o nebunie,.......dar mai mult , ca a semnat acte in timpul cand nu a avut contract. ce trebuie facut?
Codul de procedura civila Art. 305 Verificarea stării înscrisului denunţat ca fals
(1) Judecătorul va constata de îndată, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului denunţat ca fals, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau corecturi, apoi îl va semna, spre neschimbare, şi îl va încredinţa grefei, după ce va fi contrasemnat de grefier şi de părţi.
(2) Dacă părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre toate acestea în procesul-verbal.
Art. 306 Ascultarea părţilor
(1) La acelaşi termen în care înscrisul a fost denunţat ca fals sau, în cazul prevăzut la art. 304 alin. (2), la termenul următor, judecătorul întreabă partea care a produs înscrisul, dacă înţelege să se folosească de el.
(2) Dacă partea care a folosit înscrisul lipseşte, refuză să răspundă sau declară că nu se mai serveşte de înscris, acesta va fi înlăturat, în tot sau în parte, după caz.
(3) Dacă partea care a denunţat înscrisul ca fals lipseşte, refuză să răspundă sau îşi retrage declaraţia de denunţare, înscrisul va fi considerat ca recunoscut.
Art. 307 Suspendarea procesului şi sesizarea parchetului
Dacă partea care a prezentat înscrisul stăruie să se folosească de acesta, deşi denunţarea ca fals a acestuia nu a fost retrasă, instanţa, dacă este indicat autorul falsului sau complicele acestuia, poate suspenda judecata procesului, înaintând de îndată înscrisul denunţat ca fals parchetului competent, pentru cercetarea falsului, împreună cu procesul-verbal ce se va încheia în acest scop.
Deci, sa inteleg ca eu pot face o plangere ,litigiu de munca, sa spun ca demisia si decizia au semnaturi false, ca aceste documente si-au produs efectul, ca mi s-a desfacut contractul de munca prin fals, si, cand ne cheama la judecata eu sa-mi sustin parerea, sa indic administratorul firmei(chiar daca l-am indicat in plangere) si asa se face expertiza grafologica? Multumesc!
Daca promovati un litigiu de munca , citez : Dacă partea care a prezentat înscrisul stăruie să se folosească de acesta, deşi denunţarea ca fals a acestuia nu a fost retrasă, instanţa, dacă este indicat autorul falsului sau complicele acestuia, poate suspenda judecata procesului, înaintând de îndată înscrisul denunţat ca fals parchetului competent, pentru cercetarea falsului, împreună cu procesul-verbal ce se va încheia în acest scop.
sau
C.proc.civ.
Art. 302 Obligaţia de verificare a înscrisului
(1) Când una dintre persoanele menţionate la art. 301 contestă scrierea sau semnătura ori declară că nu le cunoaşte, instanţa va proceda la verificarea înscrisului prin:
1. compararea scrierii şi semnăturii de pe înscris cu scrierea şi semnătura din alte înscrisuri necontestate; 2. expertiză;
3. orice alte mijloace de probă admise de lege.
(2) În acest scop, preşedintele completului de judecată va obliga partea căreia i se atribuie scrierea sau semnătura să scrie şi să semneze sub dictarea sa părţi din înscris. Refuzul de a scrie ori de a semna va putea fi considerat ca o recunoaştere a scrierii sau semnăturii.
Inscrisuri fasificate
adimanea
Buna ziua. Am un litigiu cu un fost angajator. Acesta a depus ca probe state de plata si foi de prezenta care nu corespund cu realitatea. De exemplu la statele ... (vezi toată discuția)
Intampinare
POPESCUANAOVIDIA
Daca am constatat ca intr-un dosar in care sunt citata ca parat s-a adus ca proba un document fals (care imi aduce atingere si prejudici de imagine atat mie ... (vezi toată discuția)