avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost blocat în parcarea unei firme și abia am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost blocat în parcarea unei firme și abia am reușit să ies. Ulterior m-a sunat cel care mă blocase și mi-a cerut 1.000 de lei ca să nu mă reclame că i-am zgâriat mașina. Care ar fi rezolvarea?

Buna seara am si eu o intrebare, in aceasta seara am fost pana la fan curier si o persoana m-a blocat intentionat motivand ca asa parchez . Am terminat treaba am vrut sa plec dar nu am avut cum, am intrat in sediul fan curier i-am spus domnului sa mute masina sa pot pleca la care motivand ca nu vrea ca degeaba sun la politie ca este proprietate privata, dupa 10 min s-a eliberat parcarea si am facut multe manevre sa ies din parcare. Dupa ceva timp ma suna domnul sa imi zica ca are filmare cu mine ca i-am zgariat masina ca aveam mana scoasa pe geam tinand cont ca nr de tel si filmarea i le-a dat fan curieru si ca daca nu ii dau 1000 de lei ma duce la politie ca eu nu stiu cine este el. Care ar fii rezolvarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Daca proba audio serveste la stabilirea unui fapt care poate duce la solutionarea spetei - va fi admisa, atata timp cat nu au fost obtinute prin incalcarea legii. (nu pot comenta acum articolele de lege, dar daca sunteti curios puteti cauta singurel).

Userul poate proceda cum doreste: sa tina cont de sfaturile primire, sa apele la un avocat care ii va spune acelasi lucru, etc.

In ceea ce priveste feelingurile, le las in seama dvs., dar mai trist este ca unii useri chiar pot tine cont de parerile dvs..


In concluzie: imi mentin punctul de vedere: inregistrarea persoanei este posibila si nu va fi sanctionata in niciun fel, atata timp cat poate conduce la solutionarea spetei si a fost facuta fara incalcarea legii.
Quartila a scris:



Company Advising a scris:

Nu este infractiune daca il inregistrati fara acord. Sunt admise probele in situatia in care nu puteau fi obtinute altfel.

Pe ce va bazati raspunsul ca nu ar fi infractiune ?
Aveti asa un...feeling ?! Sau, argumente juridice ?

In cazul unui santaj, pot fi obtinute alte probe si incontestabile.
Ce il sfatuiti in acest caz ?

In rest, va transmit ce i-am spus D-lui Sulea.


Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Company Advising, utilizator
Este exact cazul de față,
Art. 226 alin. 4) Nu constituie infracțiune fapta săvârșită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

interesul legitim fiind dat de dovedirea șantajului și inclusiv în susținerea plângerii sale pentru violarea vieții private de catre Fan Curier conform art. 226 alin.2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
CrysNico1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)