avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am lăsat pe cineva să stea în apartament cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am lăsat pe cineva să stea în apartament cu contract de comodat, care a lăsat multe datorii când a plecat. Cum pot recupera sumele respective?

Bună ziua! Am Contract Comodat pt un apartament. Nu e făcut la notar. Cine a stat acolo a plecat și a lăsat datorii la întreținere. Nu o sumă mare. Si nu vrea sa plătească nici facturile. (energie, gaz). Cum pot recupera sumele respective??? Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 15:00, 2 Octombrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lipasa unui inscris doveditor, nu puteti.
Va trebui sa le achitati dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de comodat nu este obligatoriu sa fie încheiat în formă autentică,teoretic puteti obtine în instanta sumele datorate.Discutati cu un avocat.
Buna ziua "danuta01".

Ce clauze contine acel contract (neautentificat) in ceea ce priveste situatia descrisa in speta prezentata ???

In functie de raspuns, putem continua discutia.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Dacă aveţi răbdare şi bani, singura cale este 1-Avocat; 2-JUDECĂTORIE, Răbdare şi Tutun. Aveţi un impediment major! Cum dovediţi instanţei persoana care a beneficiat de folosinţa GRATUITĂ a locaţiei, căci asta înseamnă COMODAT. Singura condiţie legală a Comodatarului este să vă predea Locaţia în aceleaşi condiţii de folosinţă în care a preluat-o, în lipsa unor clauze CONCRETE referitoare la plata utilităţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Contract comodat adinasmn adinasmn Buna ziua, in vederea inscrierii pe tabloul av definitivi, mi s-a solicitat de catre Baroul Bucuresti (desi am prezentat copie certificata pentru conformitate ... (vezi toată discuția)
Subcomodat? robantal robantal Buna ziua. Cum apreciati, comodatarul are dreptul sa dea in subfolosinta gratuita bunul ? Multumesc (vezi toată discuția)