avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Branșament gaze curte
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Branșament gaze curte

Bună ziua! Țeava de gaze este pe stradă, la 500-600 metri distanță de casa noastră. Pentru a veni cu țeava până la poartă (deci nu include și curtea), cei de la gaze au cerut 16.000 lei. La această sumă, se vor adăuga cheltuielile cu țevile din curte/casă. Specific că este vorba despre comuna Berceni, județul Ilfov, unde nu există gaze peste tot, ci doar pe anumite străzi. Am înțeles ca pe unele străzi (satul vechi) locuitorii nu au plătit nimic pt țeava din stradă, ci doar pt propria curte. Întrebarea este (din experiența altora) dacă suma cerută de firma de gaze este corectă și dacă nu cumva, primăria este obligată să tragă țeava de gaze pe stradă și noi să plătim doar ce intră pe proprietatea noastră? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: FPG , utilizator 11:42, 27 Septembrie 2019
Faceti un memoriu scris catre Primarie, si vedeti ce anume doresc.
Daca suma de bani este prea mare, faceti in urmatorul fel: solicitati plata esalonata si platiti in rate/ faceti cerere de ajutor de urgenta la DGASPC ILFOV PENTRU A VA AJUTA CU UN AJUTOR DE URGENTA PENTRU ACOPERIRE DE COSTURI, CHIAR SI PARTIALE
Spor
Am găsit pe net, câteva informații legat de acest subiect. Din ce am înțeles, există o lege care obligă firma de gaze să facă extinderea rețelei pe banii proprii.
"Legea nr. 167/2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 a fost promulgată în luna iulie a anului trecut. Aceasta are prevederi noi care spun că operatorii de conducte de gaze nu vor mai putea refuza racordarea de noi consumatori şi vor fi obligaţi să suporte integral toate costurile ."
" Art. 151. -(1) Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflaţi în perimetrul sistemului de distribuţie concesionat. Extinderile se realizează în condiţii de eficienţă economică, în conformitate cu reglementările ANRE."
Este valabilă această lege sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere retea de gaze Mariana.ivascu82 Mariana.ivascu82 Strada pe care locuiesc nu a fost prinsă în proiectul initial de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze și aș dori să stiu dacă, legal, primăria ... (vezi toată discuția)
Primaria ne conditioneaza sa dam o declaratie la notar prin care spunem ca nu vom cere nicio pretentie materiala ella m ella m Buna seara!Mă puteți sprijinii, oferindu-mi un raspuns vizavi de urmatoarea problema: Impreuna cu 4 vecini vom trage gaz metan la casele pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)