avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Poti calatori cu pasaportul,daca CI a expirat?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Poti calatori cu pasaportul,daca CI a expirat?

Sunt in Germania si am nevoie sa revin in tara pentru cateva zile; insa mi-a expirat CI acum 2 luni. Pasaportul este inca valabil pentru 2 ani. Nu am timp sa-mi refac cartea de identitate din motive bine intemeiate. Pot utiliza pasaportul pentru calatoriile cu avionul in cazul in care buletinul este expirat?
Stiu ca poti imputernici pe cineva pentru a face demersurile necesare pt. un CI in numele tau; pot face asta dupa ce ma intorc in Germania,la ambasada? Sau nu am voie sa ma intorc doar cu pasaportul valabil?
Multumesc anticipat ! :-)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
Bonitis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bonitis , utilizator 10:03, 2 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti prezenta pasaportul in conditiile in care este in termen de valabilitate, prezentarea CI nu este obligatorie ci o facilitate pentru cetatenii UE.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa fiti inregistrat cu pasaportul la compania aviatica.
La politia de frontiera nu aveti nicio problema.
va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat, calatorie cu avionul annes1980 annes1980 buna,locuiesc in anglia si as vrea sa stiu si eu daca pot pleca in romania cu avionul daca am buletinul expirat. trebuie sa ajung urgent in tara si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)