avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate proprietarul să mă dea afară după doar două ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate proprietarul să mă dea afară după doar două zile de la semnarea contractului de închiriere?

Buna ziua! Săptămâna trecută am semnat un contract de închiriere pentru un apartament in care stau eu , un băiat și un câine. Doamna Propietara știa de prezenta cățelului dar îl văzuse doar in poza. La doua zile după ce ne-am mutat am primit un mesaj de la dansa “voi trece azi pe la apartament. Pot intra? “ Menționez ca întâlnirea era stabilită pentru ziua următoare , însă aceasta a vrut sa ne ia prin surprindere și sa între in casa cu un câine pe care nu îl știa. In final totul se termina cu ea care e luată prin surprindere zgâriată și pupata de un câine și noi dați afara din locuința. Legal este corect acest lucru?
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 13:14, 8 Octombrie 2019
Cititi conditiile de reziliere cu atentie mare de cateva ori. Acelea sunt conditiile in care va poate da afara. Caine sau nu, tot acelea sunt conditiile. Nicaieri nu exista conditia de a fi dat afara de azi pe maine. Deci daca forteaza lucrurile, apelati la politie pentru ca aveti contract de inchiriere valabil. Politia nu se va baga, dar va lua nota. Va sfatuiesc sa inregistrati cu telefonul pe ascuns toate discutiile si eventualele certuri. Proprietarul nu are dreptul sa intre fara restrictie peste chiriasi cand vrea el.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
GermanAlex, utilizator
Eu am analizat în întregime contractul dvs și nu se poate rezilia peste noapte.

Este o singura clauza de reziliere, și aceea este doar in cazul in care nu plătiți la timp chiria .

Proprietara, NU avea nici un motiv să va rezilieze contractul.
Este un abuz din partea ei!
Chiar dacă a-ți fi încălcat contractul, tot trebuia să va de-a in judecată. Nu putea pur si simplu sa va scoata afara.

In afara de asta, întrucât este vorba de un abuz, ce anume sperați sau doriți să faceți pe viitor ?

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Quartila, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prezenta animalului de companie in apartamentul inchiriat trebuia discutata initial, stiindu-se ca multi proprietari nu accepta caini in casa... nefiind cazul aici sa discutam motive pro sau contra, un chirias corect trebuia sa ceara acceptul.
Legal contractul nu prevede situatia animalelor de companie in locatie, deci nu apare ca motiv de reziliere. Dar moral trebuia instiintat proprietarul in mod onest... venirea inopinata, inaintea zilei programate, e intradevar un abuz al proprietarului, dar a fost primit in casa, ca doar n-a patruns cu forta si v-a "luat prin surprindere", gasindu-va cu cainele in locuinta, in sensul ca nu ati apucat sa ascundeti/scoateti animalul din casa, cum ati fi facut a doua zi. Deci in mod incorect si mincinos (prin omisiune), ca sa nu fiti refuzat, ascundeati proprietarului adapostirea animalului in apartament. Aceasta a generat neincredere intre parti ducand la acest conflict.
Daca in contract nu se mentioneaza, dar apare un conflict de orice natura intre parti, acesta se poate rezolva fie in mod amiabil (cel mai bine), fie prin mediere, sau in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)