avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. Ce pot face? Vă rog să mă îndrumați

Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma legitimeze . Eu am intrebat ce acte sa le dau daca sunt in parcare apoi spunand ca nu le am la mine . Am coborat din masina si atunci au zis sa le dau buletinul . Am deschis masina sa il caut si nu l.am gasit nici pe acesta . Vadit inervat unul dintre agenti m.a bruscat .. m.a luat in masina si m.au dus la sectie sa ma legitimeze . Acolo fiindca nu avea martori dupa ce m.a legitimat am fost molestat fizic si psihic .. nu pot da detalii aici .. dupa care m.am ales cu amenda si retinerea permisului . Va rog cineva daca poate sa ma indrume pentru cauza asta ..
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ion_cristian73 , utilizator 05:05, 3 Aprilie 2021
Daca eu ies si ma duc sa iau ceva dintr-o masina si vine politia .... ce se intampla imi face dosar penal ca nu am permis???
Legitimarea pe strada este OBLIGATORIE daca ai comis ceva sau exista suspiciunea ca ai comis ceva .... nu doar ca asa vrea politistul.

Daca era in masina si vroia sa plece perfect legal sa ceara toate actele personale si ale masinii. Daca statea in masina oprita .... nu stiu daca era obligat sa prezinte actele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles o chestie, a specificat ca a trecut pe langa politie si in 50m a parcat, deci politia l-au vazut la volan.

Legitimarea pe strada e obligatorie daca exista suspiciunea ca ai comis ceva, adevarat, poate dl. a facut o manevra sau pur si simplu politistul a vrut sa-l verifice ca i s-a parut ceva suspect, orice. Nu exista speta ca "asa vrea politistul" pentru ca politistul poate sa te legitimeze si pe ideea ca poate el crede ca nu ai permis si vrea sa verifice.

Daca ar fi doar pe suspiciuni si comiteri, n-ar exista controale de RUTINA in trafic.
Trebuia sa prezinti actele politistului si sa contesti ulterior amenda daca o dadea. Pana la urma cum ai rezolvat cazul, ai contestat in instanta sau ai platit amenda si ti-ai recuperat permisul dupa o anumita perioada ? Sunt si multe abuzuri ale politiei, ar trebui sa aibe camere de luat vederi in sectii si sa puna la dispozitia procurorilor aceste inregistrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru 30 de zile + amenda pentru parcare neregulamentara, zile politistul K-tlyn K-tlyn Buna seara, In data de 25.02.2016, in jurul orei 13.50 ma deplasam cu autoturismul marca VW Golf, cu numarul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda pentr neprezentare de ci pfc28b pfc28b Buna ziua.In data de 16.04 am parcat masina proprietate personala in fata blocului unde locuiesc.La ora 22.30 au sunat la usa doi agenti in uniforma de la o ... (vezi toată discuția)
Obligatiile politistului!!! paunionutz paunionutz Buna ziua, Am avut o mica disputa cu un echipaj de politie (sectoristi sau de proximitate, cum se mai numesc), care si-au lasat masina in mijlocul drumului ... (vezi toată discuția)