bunica are un frate. fratele o nevasta (nu au copii)
Fratele a decedat acm 6 luni si sotia lui(adica cumnata bunicii mele ) vrea sa faca succesiunea. La succesiune intra ap in care locuieste sotia lui (vaduva) si o masina, pe care si le-au cumparat o ei in tp casatoriei plus decedatul avea nu stiu cate mp de vie cu sora lui.
ce si cum se imparte?
e vreo regula daca ei nu au mostenitori?
Sotia lui tre sa ii dea bunicii mele 1/4 din masina si din casa si bunica mea trebuie sa ii dea ei 1/4 din suprafata viei?
ideea este ca el si cu sotia , cat inca era el in viata au zis ca apartamentul o sa ii ramana stranepoatei lu bunicamea, nu au facut nici un act, dar sotia raposatului nu vrea sa ii lase bunicii mele 1/4 din casa si minorei..Bunica mea tre sa cedeze minorei partea , in caz ca este deacord?
SOtia raposatului se gandea ca pt 3/4 partea ei din casa sa ii fac acte minorei ca ii lasa ei, si eu ca si mama a minorei sa o "administrez" si sa vedem daca isi cedeaza partea bunica mea si in caz ca nu eu sa o "despagubesc" pe ea daca isi vrea partea .
Mostenirea
elena_smen
buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin ... (vezi toată discuția)