avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pas dupa pronuntare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pas dupa pronuntare divort

Buna ziua,
La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de catre instanta, cu drept de apel 30 zile. Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac acum, in situatia in care in curand urmeaza sa nasc in curand si as dori sa trec copilul direct pe numele tatalui biologic, care nu este fostul meu sot.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Din pacate . o sa il treceti ca tata pe sotul dvs, numele il puteti da pe al dvs daca veti avea buletin cu alt nume atunci.
Copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei il are ca tata pe sotul mamei sale.
Va asteapta un proces de tagada de paternitate.
Din nefericire, tatăl biologic nu poate recunoaște copilul la nastere. Acesta il va avea, pentru început, ca tata pe fostul dvs soț, figurand in certificatul copilului in mod automat. Ulterior, după eliberarea certificatului trebuie sa formulati de urgenta acțiune pentru tăgadă paternitatii prin care tatăl biologic sa fie recunoscut si trecut in certificat. Va sfătuiesc să formulati cât mai urgent acțiunea pentru a va încadra sa primiti la timp si indemnizația de nastere a copilului( unde si acolo se cere acordul tatălui din certificat) cât și stimulentul pentru nastere( daca locuiti in Bucuresti).
Contactați un avocat de pe forum si o sa va explice pe larg pasii.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Contractați servicii avocațiale și intentați o acțiune în tăgada paternității, proces în cadrul căruia se va administra inclusiv proba cu expertiza medico legală test ADN!
Copilul nascut in timpul casatoriei, ori conceput in timpul acesteia, se prezuma a fi al sotului.
(art. 414 din Codul civil , referitor la prezumtia de paternitate ).


Va trebui sa va adresati instantei, in vederea stabilirii in mod corect a filiaitiei fata de tata.

In probatiune, se pot administra urmatoarele mijloace de proba :inscrisuri, interogatorii , expertiza medico-legala.

Competenta material , teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria ... Oana Cazacu Oana Cazacu Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria refuza sa îmi dea certificat de naștere copilul fiind conceput în august anul trecut și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nascut acum o săptămână. sunt divorțat de ... Gabriela3mm Gabriela3mm Buna ziua! Am nascut acum o săptămână. Sunt divorțata de 3 luni de zile. Eu mi-am luat numele de fata inapoi . Am fost sa fac certificatul copilului si ... (vezi toată discuția)