Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ORDONANŢĂ nr. 6 din 31 iulie 2019 privind ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ORDONANŢĂ nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale

Buna ziua
Odata cu inceperea depunerii online a Declaratiei unice sotia a trebuit sa acceseze Spatiul Privat VIRTUAL.
Cu aceasta ocazie am observat ca avem o somatie de plata pentru suma de 51 lei. Am cerut lamuriri la sectia financiara si tot din SPV
am obtinut o Situatie a obligatiilor fiscale (aici datoria este de 1129 lei).Am inteles ca este vorba de un CASS din anul 2012 in val. de 704 lei (aferent unui contract de inchiriere) la care s_au adaugat alte sume an de an pentru care nu
am primit nicio instiintare de plata. Vreau sa va intreb daca CASS-ul datorat din 2012 nu s-a prescris si odata cu ordonanta nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale se sting si accesoriile cumulate la cei 704 lei?
Cel mai recent răspuns: Biscuite otravit , utilizator 16:34, 8 Octombrie 2019
Alaturat:
Creanţele fiscale se stabilesc prin declaraţia de impunere depusă de contribuabil sau prin decizia de impunere emisă de Fisc.

Ca să stabilească creanţele fiscale, organele statului trebuie să acţioneze în acest sens în cadrul unui termen de prescripţie de cinci ani, care începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligaţia fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

Altfel spus, Fiscul nu poate să ceară plata unor impozite, taxe ş.a.m.d. şapte ani mai târziu de la momentul când se datora respectiva obligaţie fiscală. Dacă ar fi trebuit să plăteşti unele contribuţii în 2012, nu ţi se mai poate cere plata lor în 2019.

Dreptul de a stabili creanţe fiscale se prescrie în termen de zece ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, scrie în Codul de procedură fiscală. Aici, termenul curge de la momentul când hotărârea instanţei penale rămâne definitivă.

"Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a creanţei fiscale, procedează la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanţă fiscală", scrie în Codul de procedură fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ordonanŢĂ nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale jonel jonel Buna ziua Odata cu inceperea depunerii online a Declaratiei unice sotia a trebuit sa acceseze Spatiul Privat VIRTUAL. Cu aceasta ocazie am observat ca avem o ... (vezi toată discuția)
OrdonanŢĂ nr. 6 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale jonel jonel Buna ziua Odata cu inceperea depunerii online a Declaratiei unice sotia a trebuit sa acceseze Spatiul Privat VIRTUAL. Cu aceasta ocazie am observat ca avem o ... (vezi toată discuția)
Anulare accesorii jonel jonel Buna ziua Odata cu inceperea depunerii online a Declaratiei unice sotia a trebuit sa acceseze Spatiul Privat Virtual. Cu aceasta ocazie am observat ca avem o ... (vezi toată discuția)