avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incalcare GDPR la cesiunea de creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incalcare GDPR la cesiunea de creante

Buna ziua! stie cineva daca invocarea GDPR functioneaza in cesiunea de creante catre un recuperator? intreb pt ca actuala legislatie spune ca o banca poate cesiona un credit neperformant fara sa aiba aprobarea debitorului.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:57, 15 Octombrie 2019
Nu incalca. Creditorul poate depune toate demersurile pentru recuperarea creantei.
Daca se specifica in contract interdictia de a cesiona, atunci ar fi aplicabile prevederile art. 1570 Cod Civil. Daca discutam de datorii bancare sau de companii ce furnizeaza servicii de telecomunicatii, sigur nu exista clauza de interdictie a cesiunii.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz comunicare contract de cesiune DenisRif DenisRif am solicitat unei firme de recuperare sa imi inainteze o copie a unui contract de cesiune despre care eram notificat. firma mi-a comunicat refuzul invocand ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta cristina69 cristina69 Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: Firma X (beneficiarul) are incheiat un contract de lucrari cu firma Y (executantul), contract in care nu exista ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta in contractele comerciale smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in opinia dvs., ce efecte are intr-un contract comercial (de vanzare, de prestari servicii, indiferent), interdictia de ... (vezi toată discuția)