avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debranșare forțată agent termic: există lege unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debranșare forțată agent termic: există lege unde se menționează că trebuie asigurată continuitatea acestui serviciu public?

Buna ziua.

In luna iulie 2019 , RAM Buzau- societatea care asigura agent termic si ACM , a instiintat asociatia de proprietari din care fac parte ca incepand cu septembrie 2019 va sista agentul termic pentru 2 blocuri la care sunt racordate 10 apartamente si 4 spatii comerciale mari pe motiv ca dpdv sunt in imposibilitatea de a mai furniza caldura si apa calda . ( peste strada de noi , la o alta asociatie , RAM furnizeaza agent termic chiar si unui singur apartament ramas in bloc iar din ce am discutat cu presedintele de asociatie de acolo nici nu intentioneaza sa le sisteze agentul termic)
Dupa ce a trimis instiintarile ,am inteles ca Regia Autonoma a Municipiului .S.A s-a transformat in Compania de Energie termica SRL dar au aceeasi angajati si sunt gestionati de acelasi Consiliu Local / Primar. Mentionez faptul ca acestia furnizeaza apa calda si caldura la peste 6.000-7.000 de apartamente din oras si au aplicat (ori sunt in curs) pentru fonduri europene ca sa reabiliteze centrala orasului si conductele.

Totodata Asociatia de proprietari nu si-a indeplinit sarcinile si nu ne-a instiintat cu privirea la aceasta debransare.(ii suspectez de intelegeri cu RAM ) Asa ca , eu dar si alti proprietari am fost instiintati abia dupa ce s-a oprit permanent apa calda . In urma discutiilor avute cu cei de la asociatia de proprietari , in luna octombrie 2019 am primit `oficial` prin posta un plic cu instiintarea de oprire a agentului termic.

In BZ exista o hotarare de consiliu local in care se mentioneaza ca blocurile unde mai exista 2 apartamente bransate se deconecteaza.
Din cate am inteles ar exista o lege unde se mentioneaza ca trebuie asigurata continuitate a acestui serviciu public (nu la unii oprim si la altii le dam) .

In aceste conditii ce ma sfatuiti sa fac ? Am sanse de castig daca actionez in judecata Primaria , RAM SA / SRL , Asociatia ,cerandu-le despagubiri ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:20, 11 Octombrie 2019

Mare lucru nu am inteles din expunerea dvs. - ...pe motiv ca dpdv sunt in imposibilitatea de a mai furniza caldura si apa calda...

Dvs. trebuie sa discutati si cu proprietarii celor 4 spatii comerciale mari, sa vedeti daca acestia mai doresc agent termic sau ramaneti bransati dor cele 10 apartamente.
Apoi, sa stiti ca situatia este complexa daca in cele doua blocuri ati mai ramas doar 10 apartamente bransate, in sensul ca este neeconomic sa mai transporti ag. termic in doua blocuri si apartamentele ramase sunt dispuse alandala...
Ce puteti face dvs? Sa discutati la forul ierarhic superior al actualului furnizor de agent termic si sa cereti incheierea de contracte/conventii individuale de furnizare a agentului termic, fara a mai implica asociatia de proprietari de care - banuiesc ca apartineti.
Furnizorul de agent termic sa va ajute (destul de repede), cu izolarea corespunzatoare a treseelor pentru a nu avea pierderi pentru ca le ve-ti suporta doar proprietarii celor 10 apt., eventual cele doua spatii comerciale.
Spor!
Am sarit un cuvant -tehnic : `pe motiv ca dpdv tehnic sunt in imposibilitatea de a mai furniza caldura si apa calda...`
Probabil nu mai vor sa furnizeze deoarece nu mai considera ca e profitabil. (la indemnul primarului , la societate a inceput o lupta contra cronometru pentru profitabilitate)

Peste 90% dintre cei debrasanti doresc apa calda si caldura in continuare. Niciunul nu si-a pus CT deoarece unii proprietari nu au bani iar firmele care se ocupa cu montajul se intind cu programarile pana in decembrie.

Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
avocatesc, utilizator
Bun asa da, - tehnic....
Ba eu zic ca tehnic, chiar se poate, au traseele facute, nu tre'sa construiasca altele. Singura lor grija ar fi sa-si izoleze f. bine tevile, pentru a nu avea pierderi pe traseu, in rest, banuesc ca este mai greu la cele doua blocuri, dar aceste chestiuni ar fi trebuit sa le discutati mai in vara - vedeti ca iarna este aproape...
Trebuie sa mergeti la primarie (cam toti + reprezentantii as. prop.) si sa le aratati prev. legii,(Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr . 325/2006 -actualizata).
Nu-i chiar de capul lor, dar vorba aia - fiecare isi trage spuza pe turta lui.
Va doresc mult succes si miscati-va rapid!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi cristeadan2000 cristeadan2000 Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Debransare imobil tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un imobil in care 3 scari (~120 apartamente ) sunt constituiti in Asociatie de proprietari de tip condominiu. O scara ( ~40 ap. ) este integral ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)