vreem sa divortam pe cale amiabila.din casatorie au rezultat doi copii, din care unul este minor.locuim intr-o locuinta cu chirie.In cazul partajului ,cine este beneficiarul contractului de inchiriere si daca celalalt sot are dreptul de a mai locui in apartament?
Fiind casatoriti la data incheierii contractului de inchiriere inseamna ca acesta s-a incheiat fie de amandoi sotii fie de unul dintre ei cu acordul (chiar si tacit) al celuilalt chiria urmand a fi platita din bani comuni. Prin urmare acesta din urma ar trebui sa apara in contract alaturi de copii. Cred ca cel mai bine ar fi daca ati merge la cei de la care ati inchiriat locuinta si sa anuntati noua stare de fapt (e posibil sa fiti obligata prin contract) si sa modificati clauzele printr-un aditional in care sa figutati singura alaturi de copii. Ulterior puteti intenta o actiune de evacuare daca sotul nu pleaca de buna voie. Acest imobil nu este insa in proprietate si, prin urmare, nu se aplica regulile de la partajul bunurilor comune unde instanta putea atribui bunuri unuia sau altuia dintre soti. Eu cred ca solutia ar fi, dupa cum am aratat, modificarea contractului.
Actiune in evacuare
Anneee
Buna seara. As avea si eu o intrebare. In luna martie am divortat la primarie insa partajul nu a fost facut. Fostul meu sot nu este deacord cu actiunea de ... (vezi toată discuția)