avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cineva stă cu forța în casa mea. Cum îl dau afară?

Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare.
Taicameu, desi are vila lui cu livada la Suceava, desi are unde sta in alta parte in Iasi, vine cand vrea el, imi intra in apartament fara voia mea si sta cat vrea el. Pana si prezenta, apropierea lui imi fac rau, pentru ca ani de zile mi-a facut rau, m-a abuzat, m-a fortat, m-a amenintat. Am cerut ordin de protectie cand acum un a intrat peste mine in baia mea si m-a atacat, dar mi-a fost respinsa cererea.

De ani de zile el umbla cu adresa falsa pe buletin. El locuieste la Suceava, dar a lasat pe buletinul lui adresa apartamentului meu din Iasi.

Vreau sa plece din apartamentul meu si sa nu mai vina la mine. Daca se opune, sa il scoata Politia cu forta afara din casa mea, sa am protectie impotriva lui. Cum fac?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
La stabilirea domiciliului in buletin este nevoie de prezentarea la evidenta populatiei a originalului+copie a actului de proprietate al apartamentului, iar in cazul dvs , ca proprietar, a prezentei dvs, sa semnati declaratia ca il primiti in spatiu. Cum a putut realiza falsul? Si buletinul este pe o perioada limitata.La fiecare reinoire se procedeaza la fel.
daca aveti certitudinea ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate, specificati si aceasta in cererea de evacuare. Exprimarea cu " donatie prin succeiasiune, fara drept de revocare" este ciudata Ori donatie din partea unei persoane in viata ori succesiune in urma unui deces. Daca donatia o aveti de la tata, treaba e mai complicata.
Taicameu are vreo 70 de ani, deci nu trebuie sa isi mai reinnoiasca buletinul la 10 ani de zile sau cat este pentru cei tineri. Si-a lasat adresa veche de ani de zile pe buletin.

Deci pentru cerere, cum fac daca am numai acea copie?
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea evacuarii tatalui dumneavoastra, cata vreme aceasta este optiunea dumneavoastra.( retinand si actele de agresivitatea exercitate asupra dumneavoastra).

Cererea de chemare în judecată trebuie să respecte dispozițiile art. 194 C.proc.civ., la care se va anexa dovada comunicării notificării ocupantului.
Daca tatal dvs. nu locuieste acolo, fie si temporar si vine doar in vizita, mama dvs. fiind cea care ii permite accesul in apartament, o actiune avand drept obiect “evacuare” nu are sanse de castig.
Referitor la intrebarea dvs., daca in cazul in care pierdeti procesul veti fi obligata la plata vreunei sume de bani, raspunsul este da, este vorba de cheltuielile de judecata.

Incercati sa rezolvati aceasta problema pe cale amiabila, in primul rand, vorbiti cu mama dvs. sa nu ii mai permita accesul in apartament, in conditiile in care dvs. nu sunteti de
acord cu acest lucru si, schimbati yala in cazul in care tatal dvs. are o cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Act donatie Lazar Daniela Lazar Daniela Sotul meu are un apartament de la bunica lui prin donație.copii bunicii au renuntat la partea lor iar actul este cu uzufruct viager.in familie au aparut ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)