avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura primita cu intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura primita cu intarziere

Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 sau in total taxa deductibila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 13:08, 4 Decembrie 2009
Am gresit factura este din Octombrie nu din Noiembrie.
Dar totusi as vrea sa stiu daca nu se trece la regularizari in Decont este gresit, putem primi amenda, pt ca anul trecut tot asa am primit cateva facturi dupa ce am depus Decontul si nu le-am trecut la regulartizari.
Multumesc inca odata si scuze pt greseala.
niko 94 a scris:

Am gresit factura este din Octombrie nu din Noiembrie.
Dar totusi as vrea sa stiu daca nu se trece la regularizari in Decont este gresit, putem primi amenda, pt ca anul trecut tot asa am primit cateva facturi dupa ce am depus Decontul si nu le-am trecut la regulartizari.
Multumesc inca odata si scuze pt greseala.

Adica bilantul a fost tot gresit ?
Chiar daca facturile din decembrie 2008 le-ati inregistrat in luna ianuarie trebuie sa aveti grija cu bilantul , deoarece facturile din decembrie inregistrate in ianuarie trebuie inregstrate cu ajutorul contului 1174 , pentru ca altfel se modifica rezultatul anului 2009 .
Pana la data de 25 dec. puteti inregistra orice factura care are data de noiembrie, sunt facturi emise cu 30 ale lunii si nu aveti cum sa le primiti tot pe 30.
Pana se depune decontul , inregistrati toate documentele primite in luna dec dar datate cu luna anterioara .
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Feni, utilizator
In decontul de tva se trec la regularizari sume inregistrate in perioadele anterioare si netrecute in decontul acelei perioade.
Adica, daca Jurnalul de cumparari al lunii oct nu corespunde cu decontul de tva al lunii oct, diferenta se trece in decontul tva al lunii nov la regularizari. Deci, daca fact o inreg pe oct treceti in decontul lui nov la regularizari, daca fact o inregistrati pe nov nu o treceti la regularizari.
Inregistrarea cu intirziere a unei facturi nu atrage dupa sine nici o amenda (daca este vorba de fact de vinzare numai penalitati de la data la care ar fi trebuit achitat tva de plata, daca ar fi rezultat, pina la data inreg facturii).

Art 147 1 din CF spune ca dreptul de deducere se poate exercita prin decont ulterior, dar nu pentru mai mult de 5 ani consecutivi, incepind cu 1 ian a anului care urmeaza celui in care a luat nastere dreptul de deducere. Dupa 3 ani consecutivi, dreptul de deducere se acorda de catre organele fiscale cf normelor.
Va multumesc, dar revin iarasi cu o problema legata tot de facturi primite cu intarziere legat de decl. 394 care se depune semestrial.
Ex., am primit o factura din luna iunie in august si am inreg in august,pt ca pe iunie sa fost depusa decontul, aceasta factura la mine fiind cuprinsa in decl. 394 in semestrul II, iar la furnizor in sem.I Este bine?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)
Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)
Tva din factura de combustibil leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma noasra are contract cu o s.c. pentru furnizarea de combustibil, asa ca baietii alimenteaza si la sf. lunii ne soseste factura.Frumos si ... (vezi toată discuția)