avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotărârii judecătorești privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta?

Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte complex de vizitare si timp petrecut cu copiii si cu care am fost de acord ( de dragul copiilor) incheiat printr o "tranzactie" care face din actuala hotarare judecatoreasca prin care avem tutela comuna, in conditiile in care tatal nu isi respecta programul, ba chiar dupa ce i am permis ( tot datorita copiilor) sa petreaca timp cu ei, in timpul programului meu incearca fata de copii alienare parinteasca avand fata de mine un comportament violent, reusind chiar sa ma calce pe picior cu masina?

Vreau sa specific ca m am adresat si politie pt nerespectarea programului de vizita, insa politistul in cauza desi i am prezentat dovezi in acest sens,a considerat ca trebuie sa ii dea NUP tatalui.Acest aspect doar l-a facut pe tata sa isi creasca gradual atat partea agresiva la adresa mea, cat si o alienare parentala mai profunda fata de copii, acestia ( in timp ce stau la tatal lor) plangand ca nu mai vor sa stea cu mine
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:51, 6 Noiembrie 2019
Sesizați Dgaspc pentru monitorizarea programului de vizita pe o perioada de 6 luni. Astfel or sa fie de fata la preluarea copiilor și or sa constate ca nu se prezintă.
Va sugerez de asemenea sa discutați cu un psiholog pentru a vedea cum puteți gestiona situația cu copii. Dacă considera ca e cazul chiar cei de la Protecția Copilului pot cere includerea minorilor într-un program.
Referitor la agresiunile fostului partener, ați cerut ordin de protecție?
Puteți cere și ca programul de legături personale după monitorizare sa fie cu preluare direct de la școală pentru a limita interacțiunile cu tatăl.
Nu vine la programul de legături personale la ora stabilita va vedeți de viata dumneavoastră chit ca vine a doua zi.
Pot sa apară urgente, situații deosebite în care un părinte sa nu se poată prezenta la ora stabilita dar nici chiar asa.
Pensia o plătește?
Cred ca o monitorizare ar fi suficienta.

Nu este bine daca procedeaza asa pentru ca pot aparea probleme pentru el daca nu va intelege sa isi exercite drepturile cu buna-credința.
Se pot face sicanari si impotriva lui...daca este de rea-credinta.
Sesizați aceste aspecte la DGASPC. În urma sesizării și a cercetărilor probabil că se va propune un program de consiliere, program ce va fi stabilit de către instanța de tutelă.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată mămică, aţi primit multe sfaturi , îmi permit să adaug şi eu câteva:
1.Filmaţi, pozaţi fiecare zi când tatăl ia copiii la program, este de preferat să aveţi un aparat care arată data şi ora
2.Înainte de ziua programului de vizită, scrieţi sms sau email tatălui, prin care îl rugaţi să vă informeze dacă va veni să ia copiii şi ce să le pregătiţi în bagaj, în funcţie de activităţile pe care doreşte să le aibă cu copiii
3. După fiecare terminare a programului, după ce aduce copiii acasă, scrieţi-i tatălui feed-back (email sau sms) prin care să-l întrebaţi dacă copiii au fost cuminţi sau ce doriţi dvs., ; listaţi aceste conversaţii, poze şi le păstraţi într-un dosar.
4.Când copiii sunt bolnavi, solicitaţi-i ajutorul, tot în scris:de mers împreună la medic, la analize, la terapii, să cumpere medicamentele de la farmacie, că nu puteţi lăsa copiii singuri acasă, etc.
Filmati orice comportament violent, de fapt filmati pe ascuns orice intalnire. O calcare cu masina se raporteaza la politie si se soldeaza cu ramanerea pieton pentru respectivul. Chiar si la copii puteti monta intr-o jucarie sau haina un sistem de ascultare ca sa vedeti comportamentul tatalui cu acestia. Cand aveti destule dovezi discutati cu un avocat. Daca tatal isi iubeste copii trebuie sa ajute la cresterea lor, dar daca comportamentul este agresiv trebuie trimis la psiholog sau psihiatru sau chiar obtinut ordin de protectie.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi? Emma_amb Emma_amb Buna ziua, In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus ... (vezi toată discuția)