avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs angajare

Buna ziua...vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea functia publica de executie vacante de consilier clasa 1 grad profesional debutant în cadrul compartimentului locativ al primăriei. si ad vrea să stiu cum se desfășoară în mare , acest concurs atât scris cat interviu caci nu am lucrat niciodată în acest domeniu si este o bibliografie mare.am mari emoții
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 9 Noiembrie 2019
Trebuie sa studiati bibliografia.
La proba scrisa se da cel mai posibil, un test grila cu intrebari din bibliografie. Daca treceti testul va prezentati la interviu, fata in fata cu persoana care sustine interviul. Vi se pun tot felul de intrebari, in majoritate axate pe ce intentionati sa faceti (in special idei pentru imbunatatire activitate, progres, dezvoltare profesionala, etc.) in postul pentru care dati concurs.
În cadrul concursului, subiectele și bibliografia aferentă trebuie să conțină și tematici privind respectarea demnității umane, protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, prevenirii și combaterii incitării la ură și discriminare.

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice vacante din administrația publică locală sunt concursuri pe post în care se verifică cunoștințele generale și cele specifice, precum și competențele generale și cele specifice necesare ocupării funcțiilor publice.

Concursul de recrutare constă în 3 etape succesive, după cum urmează:
a) selecția dosarelor de înscriere;
b) proba scrisă; Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări și/sau în rezolvarea unor teste-grilă.
c) interviul. În cadrul interviului se testează abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc! si inca o intrebare: se cer doar studii universitare de licenta, fara vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice. eu am lucrat intr un lanț de supermarket 7 ani ca lucrător comercial si am terminat facultatea de economia comerțului și turismului. m ar ajuta acest lucru ?
Daca nu vi se cere vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, atunci puteti participa la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public-casier FlorentinaGradescu FlorentinaGradescu [b]As dori sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia de casier insa bibliografia inca nu a fost postata si cel mai probabil motivul fiind ... (vezi toată discuția)
Concurs administratie publica gina.rece gina.rece Buna ziua,m-am inscris la un concurs pentru ocuparea postului de inspector cls. I-grad debutant si urmeaza sa dau proba scrisa.Daca dintre cei ce cititi acest ... (vezi toată discuția)