avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 15 sau zile preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

15 sau zile preaviz

1 am primit instintare de disfintare post in care am preaviz de 20 zile dar in cim am scris ca perioada de preaviz in cazul concedieri este de 15 zile lucratoare
care este perioada corecta
2 locuiesc in alba iulia am lucrat in 3 judete cu masina firmei pentru service si pe contractul de munca locul de nmunca este cluj napoca (unde este sediul firmei) in perioada de preaviz am fost chemat la cluj pentru 4 ore cum pot rezolva legal sa nu fac naveta mai am concediu de odihna ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:26, 3 Decembrie 2009
vioavram a scris:

Perioada de preaviz este cea prevazuta in Cim.
Cim prevede specificarea locului de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;daca nu aveti un loc de munca fix acest lucru este specificat in Cim sau adaugat prin clauze specifice-clauza de mobilitate.

Art. 73. Codul muncii- (1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare.
Art 79.4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Beneficiati de concediu de odihna sau de plata zilelor la incetarea cim.



In cazul in care exista prevederi mai favorabile salariatul, cum este acest caz, se aplica cele din CCMUN.
Deci, ptr concediere, perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna cim determinat silvia99 silvia99 pot acorda 1, 75 (21:12) zile concediu unui angajat cu vechime de o luna in firma? daca da, cum ii calculez media veniturilor ultimelor 3 luni in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)