avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cit este coeficientul la rca 2006-2009
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cit este coeficientul la rca 2006-2009

Care este coeficientu care se aplica la valoarea de nou la o octavia din 28 04 2006 si accidentata in 30 10 2009 cel din tabel la care o sa mai corectez cu km in plus
24 cred eu sau 32?
Asta la o RCA a celuilat, dauna totala
Cel mai recent răspuns: flash7 , utilizator 13:48, 14 Aprilie 2011
Nu am specialitatea de evaluator sau inginer daune asa ca nu garantez 100% acuratetea raspunsurilor.
Strati a scris:

Nu am specialitatea de evaluator sau inginer daune asa ca nu garantez 100% acuratetea raspunsurilor.

Calcul corect privind aplicarea normelor de evaluare.
Valoarea de nou se ia din cataloage, pentru anul fabricatiei trecut in certificatul de inmatriculare/cartea de identitate iar nr. mediu anual - incepand cu data primei inmatriculari.
In ceea ce spriveste modul de calcul al uzuri, nu am primit inca un raspuns oficial ( de la CSA) daca se ia in calcul data de fabricatie a auto, sau se pleaca de la data de inmatriculare.
Sunt doua uzuri: una morala ( auto fabricat in 2005 si achizitionat in 2006) si una fizica data de data primei inmatriculari ( sunt doua aici: cea in care ai numere provizorii (si te deplasezi cu auto ) si alta cand ai numere definitive> in acest caz se poate lua in calcul doar data de inmatriculare ce apare in talon ?)
Pentru o mai sigura orientare in ceea ce priveste tabelul CSA cu coeficienti de uzura , acesta este impartit la fiecare an in cate 2 casute. Se pleaca de la prima casuta care se numeroteza cu 6 si se continua..12,18,24,32....
Daca cunoastem exact perioda pentru care se calculeaza uzura, acesata perioada (ani) trebuie impratita la numarul de luni, ne va rezulta un numar, corespunzator unei anumite casute.
Oricum astept un raspuns de la CSA in legatura cu problema mea.

Calcul corect privind aplicarea normelor de evaluare.
Valoarea de nou se ia din cataloage, pentru anul fabricatiei trecut in certificatul de inmatriculare/cartea de identitate iar nr. mediu anual - incepand cu data primei inmatriculari.

Dl nucu, mai concret va rog
din 28.04.2009, prima inmatriculare pina la 30.10.2009 data accidentului, la uzura "mediu", ce coeficient se aplica?
Octavia 2 ambiente 1.9 tdi 105 cp argintiu in ce catalog se gaseste valoarea de nou , oficiala, si daca puteti sa imi dati si o valoare ...tot respectul!
Multumesc oricum pentru raspunsul anterior.X-(
Sunt depasite 6 luni, deci se ia in calcul uzura medie pentru un an iar ajustarea se face in functie de nr. de 15.000 km si cei inregistrati la bord.
La orice sediu de asigurator, gasiti un catalog Apia sau Schwake.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala? ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cornelpoprock cornelpoprock Buna ziua, Sunt posesorul unui autovehicul Skoda fabricat in 06.2006 si achizitionat de mine in 09.2008. In ian 2010 am fost implicat intr-un accident soldat ... (vezi toată discuția)
Valoare auto catalog lord_costin lord_costin buna ziua, as dori sa stiu de unde se scoate valoarea de catalog a unui autoturism in caz de dauna totala pe rca, metoda de evaluare a masinii in functie de ... (vezi toată discuția)