avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... incetare actiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

incetare actiune

La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 2014?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 10:51, 22 Noiembrie 2019

Buna ziua,

In tabelul de creanta au fost inscrise sumele castigate de catre salariati, anterior insolventei, prin hotarare definitiva si se platesc conform tabelului de plati.
Actiunile respinse pe fond (anterior insolventei) si atacate in apel , au fost suspendate in baza art. 75 Legea 85/2014.
De asemenea, actiunile initiate in timpul perioadei de insolventa au fost suspendate pe art 75 unele dintre acestea fiind incetate din oficiu pe art.75 teza finala.

1. Aceste sume trebuiau inscrise in tabel dupa suspendarea sau dupa incetarea actiunilor?

2. Ce se va intampla dupa inchiderea procedurii de insolventa, prin indeplinirea tuturor obligatiilor asumate prin plan, cu actiunile suspendate, dar cu cele incetate?

Multumesc!
Sumele se inscriau in tabel in termenul de intocmire a tabelelor de creante.

Daca au fost inscrise si societatea a iesit din insolventa ca urmare a reusitei planului de reorganizare, presupun ca salariatii si-au incasat banii, asa ca nu mai aveau obiect actiunile suspendate.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua,
Sumele ce provin din hotarari definitive au fost inscrise in tabelul de creanta si le platim conform planului.

Sa inteleg ca in tabel trebuiau inscrise si sumele care provin din actiuni respinse la fond anterior insolventei dar suspendate in apel pe art.75 precum si sumele solicitate prin cereri formulate in in timpul insolventei si suspendate pe art. 75?


Multumesc!
Toate creantele impotriva societatii debitoare anterioare deschiderii procedurii insolventei trebuiau discutate/analizate in procedura insolventei, conform procedurii pentru fiecare tip de creanta, incluzand aici si cele litigioase.

Daca o creanta nu e inscrisa in tabelul de creante, creditorul titular poate cere inscrierea sau sa formuleze contestatie impotriva tabelului.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua,
1. Daca exista creante neinscrise si planul de reorganizare a fost confirmat ce acte mai pot face creditorii cu privire la recuperarea acestor creante?
2. Debitoarea prin adminin. judiciar are vreo culpa pentru neinscriere creante (din CCM) ?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinsertie debitoare otilia13 otilia13 Buna ziua, Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea ... (vezi toată discuția)
Actiune plati compensatorii - societate in insolventa magnum88 magnum88 Buna seara. Daca introduc o actiune pentru plata sumelor compensatorii si societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare, actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Garanție nerestituita RespectamLegea RespectamLegea Buna tuturor, conform legii gestionarului știu că angajatorul este obligat să deschidă un cont in numele angajatului in care se virează reținerile ... (vezi toată discuția)