avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cvorum intrunire AGA - mod calcul numărul total de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cvorum intrunire AGA - mod calcul numărul total de drepturi de vot

Articolul 112(1) din Legea soc. comerciale prevede:
Pentru validitatea deliberărilor adunării generale ordinare este necesară prezenţa acţionarilor care să deţină cel puţin o pătrime din "numărul total de drepturi de vot".
Intrebare: Ce inseamna "numărul total de drepturi de vot"...? Adica, daca doar 1 actionar care detine 80% din actiuni este prezent la AGA, se considera ca este indeplinita cerinta legata de cvorum...?
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%. gilra gilra Daca intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%, detinatorii celorlalte 49% procente mai au vreo sansa sau se aplica principiul \"vae victis\" ? (vezi toată discuția)
Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare a.g.a. cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din AGA unei societati comerciale fac parte 3 persoane si la o sedinta participa doar 2 persoane (care si semneaza ... (vezi toată discuția)