avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu / pontaj lucrator detasat transfrontalier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu / pontaj lucrator detasat transfrontalier

Buna ziua
Am primit un control de la ANAF care a urmarit salariatii detasati in UE si modul de calcul al salariului si contributiilor.
Din pct de vedere al formelor, societatea a folosit delegarea din Codul Muncii, cu plata salariului si a diurnei (salariatii plecand cu formularul A1).
Anaf pretinde ca acestia sunt detasati, in baza legii 16/2017 si ca in UE nu exista delegarea asa cum o stim din Codul muncii.
Din pct lor de vedere, societatea este obligata sa plateasca salariul minim din tara respectiva dar sa-l platesc in tara, cu contributiile aferente. Daca salariatul este detasat, nu trebuie sa-i plateasca salariul cel la care il detasez? in cazul detasarii, contractul de munca se suspenda la anagajatorul care il detaseaza, cum mai poate acesta sa-i plateasca tot el salariul si contributiile? si cum va aparea salariatul in Revisal?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Florescu Madalina , utilizator 09:08, 14 Noiembrie 2019
Din punctul meu de vedere, atat angajatul cat si angajatorul se supun legii romane si contractului de munca din Romania.
Asa am considerat si noi, Anaf insa sustine ca in acest caz, se aplica legea 16/2017 care este lege speciala, iar salariul trebuie acordat tot de noi, dar in baza detasarii ???
Scopul acestei actiuni este, bineinteles, recalcularea salariilor si a diurnelor ceea ce inseamna contributii si impozite mult mai mari de platit la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o societate comerciala care are contracte de transport ... awe awe Buna ziua! O societate comerciala care are contracte de transport marfa cu firme din UE (se realizeaza venituri numai din UE) , soferii sunt trimisi in ... (vezi toată discuția)
Formular a1 detasare salariati dumilor dumilor Buna ziua! O societate cu cod caen 7810, angajeaza personal cu contract de munca in Romania si ii detaseaza in Italia, la o societate cu care are contract de ... (vezi toată discuția)