divortul a fost facut acolo unde s-a incheiat si casatoria(in afara ROMINIEI).detinind ambii dubla cetatenie,daca fac transcrierea la certificatul de divort in ROMINIA automat se transcrie si hotarirea judecatoreasca?
Înscrierea divortului pronuntat într-o tara din afara Uniunii Europene, privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina, definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992.
Este necesar ca, printr-o actiune in exequator, sa obtineti de la Tribunal o hotarare de recunoastere a sentintei de divort. Numai dupa ce obtineti aceasta hotarare in exequator, abia atunci puteti transcrie divortul in Romania.
Aceasta procedura este obligatorie pentru ca, in prezent, figurati in Romania ca si casatorita, conform transcrierii certificatului de casatorie incheiat in Rep. Moldova. ;)
Exequator
ANDREEAMIAMI
Buna seara,am si eu nevoie de ajutor pt a demara aceasta procedura.Trebuie sa obtin transcrierea unui certificat de divort din SUA.In 4 luni max!!!!
Am nevoie ... (vezi toată discuția)