avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... hotarirea judecatoreasca data de alta tara e ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

hotarirea judecatoreasca data de alta tara e echivalenta in ROMINIA?

divortul a fost facut acolo unde s-a incheiat si casatoria(in afara ROMINIEI).detinind ambii dubla cetatenie,daca fac transcrierea la certificatul de divort in ROMINIA automat se transcrie si hotarirea judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:23, 5 Decembrie 2009
Înscrierea divortului pronuntat într-o tara din afara Uniunii Europene, privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina, definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992.

noi ambii detinem cetatenie romana.
va multumesc.
Este necesar ca, printr-o actiune in exequator, sa obtineti de la Tribunal o hotarare de recunoastere a sentintei de divort. Numai dupa ce obtineti aceasta hotarare in exequator, abia atunci puteti transcrie divortul in Romania.
Aceasta procedura este obligatorie pentru ca, in prezent, figurati in Romania ca si casatorita, conform transcrierii certificatului de casatorie incheiat in Rep. Moldova. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)
Exequator ANDREEAMIAMI ANDREEAMIAMI Buna seara,am si eu nevoie de ajutor pt a demara aceasta procedura.Trebuie sa obtin transcrierea unui certificat de divort din SUA.In 4 luni max!!!! Am nevoie ... (vezi toată discuția)