avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de chiriasi

Intr-un bloc de locuinte aflat in proprietatea primariei destinat pentru inchiriere, chiriasi s-au constituit in 2ooo in asocia;ie de locatari. Dupa legea 196/2018 trebuie sa se transforme in asociatie de chiriasi, cum trebuie sa se procedeze?
Cel mai recent răspuns: Paveladina , utilizator 09:34, 10 Noiembrie 2023
pana acum de administrare se ocupa asociația de locatari,dar conform l196/2019 trebuie sa se transforme in asociație de chiriasi...,ptr ca asociatia de locatari nu mai are baza legala de functionare
Ei, da... Si care ar fi problema dvs. ? Pe bune !
care este procedura de transformare a asocia'iei de locatari in asociatie de chiriasi?

Mai las si pe altii sa va raspunda, pentru ca observ ca nu reusesc sa ma fac inteles. Asta este...
Pana la urma, eu v-as sfatui sa va vedeti de treaba, lasati proprietarul sa-si administreze imobilul asa cum stie. In fond, care este nemultumirea dvs.?
In legea 196/2018 nu scrie nicaieri ca o asociatie de chiriasi se organizeaza la fel ca si una de proprietari! In mica sectiunea destinata asociatiilor de chiriasi scrie ca se constituie si se organizeaza conform Ordonantei Guvernului nr. 26/2000. Se organizeaza, scrie clar. Mi se pare ca nu le-a pasat deloc cum se aplica acest lucru la modul concret. Consiliu director in asociatia de chiriasi? Apoi, mai scrie si ca, asociatiile de chiriasi desfasoara numai activitatile prevazute in contractul de dare in administrare (art. 25, alin 2 din legea 196/2018.

Absolut toate prevederile privind constituirea si functionarea asociatiilor de proprietari sunt aplicabile doar asociatiilor de proprietari, niciunde in legea 196/2018 nu scrie ca ar fi aplicabile si asociatiilor de chiriasi. Dovediti-va afirmatia, cu articol de lege. Ca da, ar fi fost logic sa fie asa, sunt de acord. Insa, pentru orice e nevoie de temei legal.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Paveladina, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la un bloc de locuinte sociale in proprietatea primariei, in prezent de administrarea acestuia se ocupa asociatia de locatari constituita in 1997. In ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc nou anl cu garanție până în 2022. este normal să fiu obligată să plătesc fond de reparații? mariana11111 mariana11111 Buna ziua, Vreau sa stiu daca locuiesc intr-un bloc ANL care este in garantie pana in anul 2022, este normal sa fiu obligata de catre administrator si ... (vezi toată discuția)
Functionarea asociatiilor de chiriasi as dori sa stiu cum functioneaza, ... Paveladina Paveladina Functionarea asociatiilor de chiriasi As dori sa stiu cum functioneaza, la modul concret, o asociatie de chiriasi. Conform legii 196/2018, acestea se ... (vezi toată discuția)